Komplimenty na jej adresu v nedeľu lietali jeden za druhým, ale divákom to nestačilo! Vstupenky do finále Let's Dance sú rozdané

Po strhujúcich výkonoch tanečníkov v nedeľnom semifinále je rozhodnuté! Tu je trojica, z ktorej vzíde víťaz či víťazka 9. série Let's Dance.

29.04.2024 00:18
Let's Dance Foto:
Tanečná šou Let's Dance.
debata

Cez deviate, semifinálové kolo, neprešli Petra Dubayová a Matyáš Adamec. O titul kráľa či kráľovnej tanečného parketu vo finále zabojuje herecká trojica v zložení Juraj Loj, Jakub Jablonský a Anna Jakab Rakovská.

zväčšiť Petra Dubayová a Matyáš Adamec   počas... Foto: Markíza
Petra a Matyas 2 Petra Dubayová a Matyáš Adamec počas semifinále Let's Dance.

Po strhujúcich výkonoch tanečníkov v nedeľnom semifinále diváci rozhodli o dvoch finalistoch, postúpili Juraj Loj s Natáliou Horváthovou a Jakub Jablonský s Eliškou Lenčešovou. O treťom finalistovi rozhodol rozstrel a porota. Po súboji v tanci ča-ča napokon z úst Viktora Vinczeho odznelo meno vypadávajúcej dvojice – Petry Dubayovej a Matyáša Adamca.

pocisková Čítajte viac Koleník a Pocisková v nedeľu odštartovali hotovú smršť! Záujem obrovský, ale... Mnohí fanúšikovia zostali sklamaní

Sympatická herečka v úvode svojej rozlúčkovej reči zablahoželala finálovej trojici. „Veľmi ďakujem za podporu, ktorá sa mi dostávala aj ľuďom, ktorí ma do šou zavolali. Splnila som si sen, o ktorom som vlastne ani nevedela, že ho mám,“ odznelo okrem iného z jej úst. So slzami v očiach napokon vyslovila dojemné poďakovanie tanečnému partnerovi, Matyášovi Adamcovi. Dubayovej sa v semifinále darilo a počas večera si vypočula niekoľko komplimentov na pokrok, ktorý v šou dosiahla. Ani napriek pozitívnym hodnoteniam sa však do finále neprebojovala.

Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová  v...
Juraj Loj a Natália Horváthová   v 6. kole...
+6Anna Jakab Rakovská a Jaroslav Ihring v 7. kole...

Semifinálové kolo Let's Dance odštartovalo veľkolepo. Hosťujúca porotkyňa Helena Vondráčková postavila na nohy celú Inchebu, trojicu stálic za hodnotiacim pultom nevynímajúc. Všetci predvádzali choreografie na známe hity českej legendy, po ktorých zostali poriadne zadýchaní. A to ich už čakal úvodný tanec večera v podaní Jakuba Jablonského a Elišky Lenčešovej. Ich waltz bol podľa očakávaní strhujúci a výkon dvojice očaril aj Vondráčkovú. „Z vás bolo na parkete cítiť zblíženie aj lásku. Som nadšená, mala som zimomriavky.“ Prví semifinalisti získali za waltz 38 bodov.

Petra Dubayová a Matyáš Adamec  v 7. kole Let's...
Petra Dubayová a Matyáš Adamec v 6. kole Let's...
+5Petra Dubayová a Matyáš Adamec  vo 4. kole...

Nasledovala prvá choreografia „samba trio“ – na parket sa postavila trojica tanečníkov, aby predviedli energickú sambu. Petru Dubayovú a Matyáša Adamca doplnila Gabika Marcinková, ktorá sa minulý rok po jeho boku pretancovala až do finále. Dubayová sa tak nevyhla porovnávaniu s Marcinkovou, v ktorom obstála. „Skvelá, emancipovaná choreografia. Za Gabikou si nezaostávala,“ odznelo z úst Vinczeovej. Ďurovčík výkony tanečníkov takisto pochválil, smerom k herečke zo seriálu Dunaj, k vašim službám odznela len jedna výčitka. „Všetko ok, ale niekedy zostali tvoje ruky mŕtve.“ Za sambu tanečníci získali 34 bodov.

Byť za favorita? Jasné, že to vytvára tlak, ale ja sa snažím... Jablonský má jasný cieľ, sprevádza ho celou súťažou Let's Dance
Video
Zdroj: TV Pravda

Nasledovalo paso doble herečky Anny Jakab Rakovskej po boku Jaroslava Ihringa, pri ktorom niektorí členovia poroty postrádali emóciu. „A niekedy sa strácala aj pozícia paso doble,“ zhodnotila Drexler. Za vystúpenie si pripísali 34 bodov. V sambe sa k dvojici v zložení Juraj Loj a Natália Horváthová pridal Vratko Sirági, aby spoločne predviedli choreografiu, ktorá nadchla najmä Vondráčkovú: „Ja som si pripadala ako na karnevale v Rio de Janeiro, úžasná energia.“ Ďurovčík však trojicu až tak nechválil: „Ako ste začali, myslel som, že vytiahnem 11-ku, ale potom to išlo dole, čakal som viac. Málo, chlapci, málo,“ dodal na margo ich vystúpenia. Trojica získala 36 bodov.

zväčšiť Ján Koleník, Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová... Foto: Markíza
Ján Koleník, Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová Ján Koleník, Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová počas semifinále Let's Dance.

Zo skvelého hodnotenia sa následne tešila Petra Dubayová s Matyášom Adamcom, Ich quicktep očaril všetkých v porote a takmer jednohlasne sa vyjadrili o úžasnom posune, ktorý herečka v šou predviedla. „Nádherné, s ľahkosťou a výborným výrazom, len jedna chybička,“ zhodnotil Ďurovčík. Do tabuľky si pripísali 35 bodov. K sambe si Anna Jakab Rakovská a Jaroslav Ihring prizvali minuloročnú kráľovnú parketu, Janu Kovalčikovú. „Predviedli ste najkomplexnejšiu choreografiu večera,“ zhodnotila Vinczeová a Ďurovčík jej dal za pravdu, navyše pridal viac pozitívnych slov: „Vyrovnala si sa kráľovnej, klobúk dole,“ pochválil za výkon Rakovskú, ktorá si vytancovala 38 bodov.

Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová Čítajte viac Zaujímavé čísla, ktoré môžu miešať poradím v Let's Dance! V tomto rebríčku je Jablonský až tretí

40-ka padla po tangu Juraja Loja a Natálie Horváthovej, ich takmer divadelné predstavenie postavilo Inchebu zo stoličiek. „Bol to nádherný príbeh, skvelo odtancovaný,“ zhodnotila Vondráčková. Kráľ tanečného parketu 7. série, Ján Koleník, sa pripojil v sambe k Jakubovi Jablonskému a Eliške Lenčešovej. Po ich vystúpení Vondráčková zostala očarená a jej chvála smerovala ku Koleníkovi. „Mám životný sen… Raz si zatancovať sambu s Jankom Koleníkom,“ prezradila česká hviezda. Nielen výkon Koleníka, ako všetkých v trojici vyzdvihla Vinczeová aj Ďurovčík, porota napokon udelila 40 bodov.

Ján Koleník, Jakub Jablonský  počas semifinále...
Ján Koleník, Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová...
+2Ján Koleník, Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Let's Dance #Petra Dubayová

+ Zdravie je vždy najdôležitejšie čo máte, preto sa neprejedajte.
Ak niečo neviete, nie je hanbou sa spýtať, aj...

+ Ak je niečo zdravé nezáleží na tom ako to chutí, nezabúdajte nato.
Buďte silný a dosiahnete všetko, čo si...