Cannes je opäť plné hviezd: Režisérka Barbie s výstrihom po pupok, Heidi Klum v róbe pre princeznú a Meryl Streep? V 74 rokoch vyzerá ako bohyňa

Na francúzskej Riviére odštartoval už tradične veľkolepo ďalší ročník medzinárodného filmového festivalu v Cannes. Po červenom koberci sa prešli prvé hviezdy. Pozornosť patrila viacerým filmovým legendám.

14.05.2024 20:42
debata (2)
Herečka Meryl Streep s čestnou Zlatou palmou na... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
France Cannes 2024 Opening Ceremony Herečka Meryl Streep s čestnou Zlatou palmou na slávnostnom otvorení 77. ročníka MFF Cannes.

Na úvodnom štarte 77. ročníka sa okrem premiéry filmu The Second Act sústreďovala pozornosť aj na prítomnosť viacnásobnej držiteľky Oscara a filmovej veteránky Meryl Streepovej. Tú sa organizátori rozhodli oceniť čestnou Zlatou palmou za výnimočný prínos kinematografii.

ZAK 9296 Čítajte viac Zvodná Pocisková, chameleón Vinczeová či Marcinkovej bezchybná elegancia: Toto je 25 najlepšie oblečených hviezd z Let's Dance! Nechýbajú ani páni z Dunaja

Streep dorazila vo skvelej nálade už popoludní na lido pri pobreží, aby sa potom podvečer objavila ako ukážková hollywoodska diva. Vo veku 74 rokov, odetá do bielej večernej kreácie s detailom zavinovania, vyzerala veľmi elegantne a očarujúco. O rovných dvanásť rokov viac má však iná americká legenda – herečka Jane Fonda, ktorá čiperne vkráčala na červený koberec v nohavicovom overale Elie Saab a aj ona mnohých hostí ohúrila svojím mladistvým vzhľadom a elánom, ktorý z nej vyžaruje.

Rose Bertram prichádza na premiéru filmu The...
Modelka Tatiana Korsakova.
+44Americká herečka Jane Fonda v kreácii Elie Saab.

Aktuálny ročník festivalu sa podľa viacerých nesie v znamení žien – nepochybne to dokazuje aj ženská šéfka poroty. Prezidentkou 77. ročníka sa stala režisérka, scenáristka a tiež príležitostná herečka Greta Gerwig, ktorá má na konte komerčne najúspešnejší film minulého roka – Barbie.

Prezidentka poroty Greta Gerwig (v strede) si... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
France Cannes 2024 Awards Ceremony Red Carpet Prezidentka poroty Greta Gerwig (v strede) si robí selfie s hercom Omarom Sy a herečkou Lily Gladstoneovou.

Hollywoodsky miláčik očaril aj na slávnostnom otvorení, keď sa pred objektívy postavil v trblietavej kreácii Saint Laurent. To, že bude s Gerwigovou určite zábava, aj čo sa módy týka – svedčila aj kreácia, ktorú si obliekla na popoludňajšie stretnutie s médiami. Išlo o šaty z kolekcie Maison Margiela Artisanal, ktoré jej vybrala štylistka Karla Welch.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Čítajte viac Teraz sú na rade páni! Najlepšie oblečení muži veľkolepého gala sú... Chris, Nicholas či Tom, učiť sa od nich môžu aj Slováci (a ich polovičky)

Červený koberec hneď v úvodný deň ozdobili viaceré známe tváre. Z Ameriky priletela nemecká modelka Heidi Klum, ktorá stavila na veľkolepú červenú róbu. Podobnú farbu volili aj modelky Shanina Shaik či Rose Bertram. Jedna z členiek tohtoročnej poroty, britská herečka Eva Green sa predvádzala v kreácii Armani Privé a ďalšia – Američanka Lily Gladstone zase stavila na róbu Gucci.

Členka poroty - herečka Eva Green v kreácii... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Členka poroty - herečka Eva Green v kreácii Armani Privé. Členka poroty - herečka Eva Green v kreácii Armani Privé.

Zaujali aj modelky ako Romee Strijd či Cindy Bruna, ktorá narozdiel od väčšiny dám nestavila na róbu, ale nohavicovú kombináciu. Nechýbali ani francúzske herečky ako Virginie Ledoyen či Lea Seydoux alebo viacero predstaviteľov filmového sektora z domácej francúzskej pôdy.

Nemka Heidi Klum odchádza z hotela Carlton... Foto: SITA/AP, Gabriel Hutchinson
Cannes Film Festival 2024 Hotel Departures Nemka Heidi Klum odchádza z hotela Carlton Cannes na slávnostný úvodný ceremoniál 77. ročníka.

Zrejme najprestížnejšia súťažná prehliadka filmov na svete potrvá do 25. mája a o hlavnú cenu v nej tento rok zabojuje 22 prihlásených snímok. Nádej na zisk festivalovej trofeje má okrem iného 85-ročná legenda svetovej kinematografie Francis Ford Coppola so svojím sci-fi filmom Megalopolis. Do hlavnej súťaže bola zaradená tiež hororová snímka The Shrouds (Rubáše) kanadského režiséra Davida Cronenberga alebo životopisná dráma Rusa Kirilla Serebrennikova nazvaná Limonov: The Ballad of Eddie. Serebrennikov kvôli svojmu odmietavému postoju k vláde ruského prezidenta Vladimira Putina žije v zahraničí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cannes #Meryl Streep #Jane Fonda #otvorenie #MFF Cannes #Greta Gerwig #Lily Gladstone

+ Je načase prestať s fajčením, vaše telo nevládze už ani ranný nádych.
Vytvorenie núdzového fondu prináša...

+ Vyvážená strava bohatá na ovocie a zeleninu podporuje vašu vitalitu.
Diverzifikácia príjmov znižuje finančné...