Pirelli 2010 je už hotový! Bude to erotika a krása bez pozlátka...

Nový rok, nové krásky a úplne nový pohľad - kalendár Pirelli na rok 2010 prekvapí hádam každého. O fotografie plné ženskej zmyselnosti sa postaral slávny Terry Richardson.

09.09.2009 13:30
Terry Richardson - Pirelli 2010 Foto:
Modelka Rosie Huntington-Whiteley je jednou z hviezd hotového kalendára Pirelli 2010, ktorý nafotil Terry Richardson v Brazílii.
debata

Fotograf, ktorého otec patril do tria hviezdnych fotografov ovládajúcich svet módy v 60-tych a 70-tych rokoch, dostal ponuku od známej talianskej firmy a bez váhania ju prijal. Zárukou toho je, že ponúkne veľmi osobitý a konvenciami nezaťažený súbor fotografií krásnych žien.

V kalendári na rok 2010, ktorý je už dokončený a čaká na svoje slávnostné uvedenie, sa objavia modelky ako Miranda Kerr, Ana Beatriz Barros, Enikó Mihalik alebo Georgina Stojilkovic. Až tri z dievčat, ktoré Richardson vyzliekol donaha na svojich fotografiách, pracujú ako známi „anjelici“ značky Victoria´s Secret. Vidieť teda krásky, ktoré zväčša pózuju v spodnej bielizni, bez nej, bude pre mnohých určite obrazovým zážitkom.

Aj Brazílčanka Ana Beatriz Barros sa objaví v... Foto: PIRELLI
Terry Richardson - Pirelli 2010 Aj Brazílčanka Ana Beatriz Barros sa objaví v kalendári Pirelli 2010.

Ten sľubuje vlastne aj meno samotného fotografa, ktorý nie je nadšencom priveľa technických vymožeností či tímu, ktorý by mu pomáhal. „Technikou do fotografie dušu nevložíte. Chcem, aby moje fotografie boli svieže a bezprostredné,“ uviedol Richardson. Samotné vedenie Pirelli vníma Richardsona ako nový prelom v príprave doterajších kalendárov.

„Zaujímavý, nevšedný, niekedy až provokatívny pohľad na ženskú krásu – to všetko sa očakáva od kalendára Pirelli každý rok. Preto nás neprekvapí dielo, ktoré pripravuje Terry Richardson. Očakávajme, že pre neho neexistuje žiadna hranica a žiadna autocenzúra, pretože každý záber rozpráva príbeh, stretnutie, sprostredkúva výmenu zážitkov, a to v úplnosti. Tým je jeho štýl špecifický, jedinečný a veľmi silný,“ uviedol marketingový manažér Pirelli tyre Czech Zdeněk Vacl.

Topmodelka Catherine McNeil pózuje pre kalendár... Foto: Vanity Fair / Terry Richardson for Pirelli 2010
Catherine McNeil - Pirelli 2010 Topmodelka Catherine McNeil pózuje pre kalendár Pirelli 2010.

Kalendár Pirelli predstavili prvýkrát v roku 1964 a hneď sa stal významnou kultúrnou a najmä fotografickou udalosťou. Predovšetkým tým, že k jeho spracovaniu sú postupne prizvaní poprední svetoví fotografi. Spolupracovali na ňom už mená ako Richard Avedon, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Bruce Weber alebo naposledy Peter Beard, ktorý nasnímal krásne modelky v divočine africkej prírody.

Kalendár Pirelli draží už päť rokov redakcia Pravda.sk v spolupráci s Pirelli Tyre Czech. Ide o jedinú dražbu tohto unikátneho fotografického diela na Slovensku. Minulý rok kalendár vydražila za 140 tisíc korún Zuzana Zjavková zastupujúca Travel & Business Centre s.r.o.. Doterajší rekord v dražbe padol koncom roka 2006, keď sa dielo s fotografiami na rok 2007 vydražilo za 277 777 korún.

Topmodelka Catherine McNeil pózuje pre kalendár...
Maďarská topmodelka Eniko Mihalik a fotograf...
+5Modelka Marloes Horst. Takto ju uvidíme v...
debata chyba

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...