O francúzskej prvej dáme Brigitte Macronovej vznikne seriál

Francúzska filmová spoločnosť Gaumont natočí šesťdielny seriál o francúzskej prvej dáme Brigitte Macronovej. Životopisná séria sa bude volať Brigitte, une femme libre (Brigitte, slobodná žena). Dejová línia sa začne prvým stretnutím učiteľky na strednej škole v Amiense s jej budúcim manželom, terajším prezidentom Emmanuelom Macronom, uviedla stanica BBC.

18.04.2024 09:00
France Autism Foto: ,
Emmanuel Macron s manželkou Brigitte.
debata
Vypočujte si audioverziu článku - číta Lukáš, hlas umelej inteligencie.
Našli ste chybu? Dajte nám vedieť.

Macronová sa o zámere nakrútiť seriál o jej živote dozvedela z médií, píše AFP s odvolaním sa na zdroj blízky prvej dáme. Elyzejský palác sa k záležitosti nevyjadril.

Scenára sa zhostí Bénédicte Charlesová a Olivier Pouponneau. Dej sa zameria najmä na romantické aspekty života Macronovej. Výsledkom nebude dokument, ale fikcia, povedala denníku Le Figaro Charlesová.

„Je to príťažlivý námet a veľká výzva,“ uviedla scenáristka. Popri hlavnej dejovej línii budú v seriáli aj scény zo 70. a 80. rokov, keď ešte Macronová svojho súčasného manžela nepoznala.

notre dame Čítajte viac Parížska katedrála Notre-Dame vyhorela pred piatimi rokmi, opravuje sa aj stredovekými metódami

Pár sa spoznal na katolíckej strednej škole, keď mal Macron 15 rokov. Vtedy 40-ročná učiteľka francúzštiny bola vydatá za bankára Andrého-Louisa Auzièrea a mala tri deti.

Vzťah so študentom vyvolal škandál, ktorý viedol až k rozvodu. Macronovci sa vzali v roku 2007. Médiá opakovane venujú pozornosť veľkému vekovému rozdielu medzi manželmi, ktorý je 25 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Emmanuel Macron #Brigitte Macronová