Marína Kráľovičová: Nepočítam roky, nie som matematik

Herečka Marína Kráľovičová je známa tým, že nepočíta svoje roky, ale všetci dobre vieme, že ich má už 85.

01.03.2013 06:00
Marina Kralovicova Foto:
Marína Kráľovičová.
debata (2)

„Ja nepočítam roky, pretože nie som matematik, iba herečka (smiech).“ Vzniklo to vraj z toho, že žena nesmie mať viac ako tridsať rokov. „Keď boli deti malé a pýtali sa ich, koľko má mamička rokov, vždy povedali 29, takže ja som mala celý život 29 rokov,“ povedala Kráľovičová pre Pravda.sk. Nejaké svoje rovesníčky ešte pozná, ale „žiadnu takú starú, ktorá by ešte hrala na javisku“, doplnila.

Ženy, ktoré sa dožijú veľa rokov, vravia, že celý život sa venovali nejakému športu alebo pravidelne cvičili. Marína Kráľovičová však k nim nepatrí. „Som záhoráčka, tak možno z toho zelá (smiech). Ale určite je to aj tým, že som večný optimista. Mám to v génoch, aj moji rodičia takí boli.“

Vilma Jamnická, Kráľovičovej bývalá kolegyňa celý život túžila dožiť sa okrúhlej stovky, čo sa jej aj podarilo. Aký cieľ má pred sebou Kráľovičová? „Ja sa toľko dožiť neplánujem, čo by som tu tak dlho robila,“ spýtala sa a zhodnotila: „Ja som taký krásny život žila a ešte žijem! Veď stále pracujem v divadle, predstavte si len, že v repertoári mám päť hier. Takže učím sa každý deň ako žiak do školy.“ Šiesteho marca ju čaká v Bratislave premiéra komédie Kto zhasol svetlo od francúzskeho autora Marca Camelottiho. Účinkovať v komédií bola pre Kráľovičovú výzva, pretože v minulosti často obsadzovaná do komédií nebola.

Toto leto si pôjde ako každé leto (v poradí už štyridsiateštvrté), opäť nabiť baterky do Piešťan. Verím prírode – bahnu, aj minerálnej vode. Tam ma pekne vyhladkajú, vyťapkajú a budem žiť ďalej," zasmiala sa.

2 debata chyba

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...