Norisová: Trojan je záruka kvality, pri ňom mi stačí aj malá rola

Soňa Norisová získala cenu Igric za stvárnenie Jitky Haklovej v koprodukčnom česko-slovensko-poľskom filme V tieni režiséra Davida Ondříčka.

12.04.2013 07:00
Soňa Norisová Foto:
Slovenská herečka Soňa Norisová na vyhlásení cien Český lev.
debata

V snímke o období 50. rokov a menovej reforme v bývalom Československu, ktorú momentálne môžu slovenskí diváci vidieť na televízii HBO, si zahrala manželku vyšetrovateľa, ktorého stvárnil český herec Ivan Trojan.

„To, že som do toho išla, k tomu z veľkej miery prispel aj fakt, že v tom hrá Ivan Trojan, pretože jeho meno je pre mňa tak trošku aj zárukou kvality. Je to človek, ktorý nejde do hocičoho, takisto David Ondříček a, samozrejme, nemecká hviezda Sebastian Koch,“ uviedla Soňa Norisová, ktorú za stvárnenie obetavej matky a manželky Jitky nominovali na Českého leva.

Na dobovú detektívku, ktorú v Českej republike napokon filmoví odborníci ocenili deviatimi národnými cenami Český lev, si pri príležitosti udelenia slovenského Igrica ďalej zaspomínala. „Nevedela som, v akom rozsahu je tá moja postava, ale myslím si, že by som do toho išla, aj keby mala oveľa menší rozsah, pretože spolupracovať s tými ľuďmi, či už je to režisér, herci alebo celý štáb okolo, bolo pre mňa česť.“

Čerstvo ocenená Soňa Norisová zostáva napriek filmovým úspechom verná divadelným doskám. Diváci ju môžu vidieť v Radošinskom naivnom divadle a vo štvrtok absolvovala premiéru v Divadle Aréna premiéra hry Closer (Na dotyk) Patricka Marbera.

Na jej základe vznikol aj rovnomenný film s herečkou Natalie Portmanovou, Juliou Robertsovou či Cliveom Owenom a Judom Lawom. Na doskách Arény si okrem Norisovej zahrá aj Martin Mňahončák, Marek Majeský a Rebeka Poláková.

debata chyba

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...