Marilyn dúfala, že si vezme Kennedyho. Čo jej odvetila Jackie?

Marilyn Monroe, ktorej milostná aféra s vtedajším americkým prezidentom Johnom F. Kennedym je všeobecne známa, vraj verila, že sa za Kennedyho vydá.

07.08.2013 16:54
Marilyn Monroe Foto: ,
Herečka Marilyn Monroe na zábere zo zbierky fotografií Berta Sterna.
debata

Jedna z najslávnejších herečiek planéty dokonca telefonovala do Bieleho domu, aby to oznámila Kennedyho manželke. Uvádza to nová kniha novinára Christophera Andersena, ktorá sa zaoberá vzťahom Kennedyho a jeho manželky Jackie, napísala agentúra AFP.

Podľa knihy These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie (Tých pár vzácnych dní: Posledný rok Jacka s Jackie) údajne Jackie Kennedy hviezde strieborného plátna odpovedala, že uvíta, keď prevezme jej rolu prvej dámy. „A presťahujete sa do Bieleho domu a prevezmete všetky povinnosti prvej dámy a ja sa odsťahujem a vy budete mať všetky tie problémy,“ vyhlásila vraj Kennedy.

Tento incident bol len časťou zložitého manželstva amerického prvého páru rok pred tým, než bol Kennedy zavraždený. Kniha okrem iného opisuje, ako Jackie prosila, aby mohla zostať po boku svojho muža aj v čase hroziaceho jadrového útoku, ako pár prekonal smrť novonarodeného syna Patricka, aj to, ako Jackie vydržala veľa mimomanželských afér svojho muža. Autor sa v knihe snaží zodpovedať otázku, či sa pár – Jackie mala v čase Kennedyho smrti 33 rokov samotný prezident 46 – naozaj miloval.

Podľa Andersenovho výskumu si Jackie bola veľmi dobre vedomá mnohých nevier svojho muža, ale prekážala jej len Marilyn – nie kvôli samotnému romániku, ale preto, že sa prvá dáma bála škandálu, ktorý by ju mohol pred verejnosťou zosmiešniť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #nová kniha #Jackie

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...