Princ Harry sa na Antarktíde stal majstrom v kopaní latrín

Britský princ Harry sa počas expedície na Antarktíde stal majstrom v kopaní latrín.

23.01.2014 10:00
Britský princ Harry Foto: ,
Britský princ Harry na tlačovej konferencii o expedícii na Antarktídu.
debata

Prezradil to o ňom na stredajšej tlačovej konferencii jeden z členov tímu, ktorý s ním vlani v decembri v Antarktíde bol.

„Postavil neuveriteľnú štruktúru v tvare cimburia s blokmi ľadu chrániacimi pred vetrom a dokonca s držiakom na rolku toaletného papiera,“ vyhlásil britský herec Dominic West známy napríklad zo seriálu The Wire (Špina Baltimoru).

S novinármi sa veselo podelil aj o svoje pocity pri využití tohto diela. „Sedel som tam s krásnou vyhliadkou a hovoril si: ‚Je to v každom prípade kráľovský záchod‘.“

Dvadsaťdeväťročný Harry, ktorý zrejme využil aj svoje vojenské skúsenosti z terénu, bol patrónom charitatívnej organizácie Walking With The Wounded (Ideme sa zranenými), s ktorou už v roku 2011 absolvoval časť pochodu k Severnému pólu. Účastníci expedície na Antarktíde prešli počas asi dvoch týždňov okolo 300 kilometrov.

K južnému pólu zamierili tri sedemčlenné tímy. Družstvo s Harrym reprezentovalo Britániu, ďalšie dva Spojené štáty a krajiny britského spoločenstva. V Harryho skupine boli aj vojaci a vojačky, ktorí slúžili v Afganistane či Iraku. Mnohí z nich sú vojnoví invalidi. Podľa Westa sa na oslavu dosiahnutia cieľa pilo šampanské z protetickej nohy.

Harry strávil posledné tri roky výcvikom a službou ako pilot bojového vrtuľníka Apache. Vlani sa zúčastnil na vojenskej misii v Afganistane, kde Briti bojujú s ďalšími spojencami proti islamským radikálom.

V polovici januára AP informovala, že Harry s kariérou vojenského pilota končí. Teraz bude v Londýne organizovať veľké spomienkové udalosti spojené s armádou, spresnil ďalšie princovo pôsobenie Kensingtonský palác, kde Harry pri pobyte v britskej metropole býva.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Antarktída #výprava #latrína

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...