eŠteBák je film môjho srdca, tvrdí Jiří Mádl

Český herec, scenárista a režisér Jiří Mádl, ktorý už má za sebou účinkovanie v mnohých filmoch i seriáloch, vraj zo všetkých najradšej spomína na snímku eŠteBák (2012).

19.04.2014 08:06
Jiří Mádl stvárňuje postavu Adama, ktorý... Foto:
Herec Jiří Mádl na snímke z filmu eŠTéBák.
debata

„Je to film môjho srdca. Zároveň si uvedomujem, ako je hrozne nedocenený, divácky aj inak. To ma stále tak ťaží pri srdci a zároveň kedykoľvek ho niekto iba spomenie, že ho videl, tak plesám,“ povedal v rozhovore.

Čas, ktorý strávil nakrúcaním, predstavoval vraj zároveň jedno z najkrajších období jeho života. Okrem toho vyzdvihol prácu štábu, hercov i režiséra Juraja Nvotu. „Práca bola úplne profesionálna. Na tom filme je vidieť poctivosť, taký absolútny prístup. Natočil som už 20 celovečerných filmov, a myslím si, že môžem porovnávať prístup ľudí, a tam bol najlepší. Mal som pocit, že sú hrozne radi, že to robia a, predovšetkým, že to nie je lacné. Napríklad niekto niečo urobí a povie ‚tak aspoň takto, tak to nebude ten pohár, ktorý vtedy mali, ale dáme napríklad tento, to si nikto nevšimne‘. To sa tam nemohlo stať,“ vysvetlil 27-ročný herec.

Snímku eŠteBák si však podľa vlastných slov obľúbil aj vďaka režisérovi Nvotovi. „To je taký skromný človek, z ktorého vyžaruje radosť z práce. Ja mám pocit, že z každého režiséra som si niečo vzal a od Juraja je to určite radosť z práce. To z neho úplne vyžaruje,“ dodal filmár, ktorého režisérsky debut Pojedeme k moři (2014) uviedli do slovenských kín vo štvrtok 10. apríla.

Ako sa ďalej vyjadril, počas nakrúcania eŠteBáka sa spoznal aj s terajším najlepším kamarátom, Bratislavčanom Mirom Mrázom, ktorý rovnako ako Mádl žije v Prahe. Ako asistent réžie sa dokonca podieľal na tvorbe spomínaného filmu Pojedeme k moři. Vo voľnom čase vraj spolu radi zájdu do prírody a to aj napriek tomu, že Mádl po tom doteraz netúžil. Sám seba totiž charakterizoval ako mestské dieťa, ktoré nepoznalo nič iné ako kino a hokejový štadión. Čas, ktorý teraz trávi v prírode, si však podľa vlastných slov užíva.

Jiří Mádl nedávno do kín uviedol svoj režisérsky debut Pojdeme k moři (2014), pre ktorý napísal aj scenár. Kritika jeho prvotinu hodnotí veľmi pozítivne.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Juraj Nvota #Jiří Mádl #eŠTéBák #obľúbený

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...