Victoria Beckham oslávila 40: Pozrite sa, ako sa menila rokmi!

Je vraj ženou plnou pochybností, hoci mnohí ju vnímajú ako ľadovú a tak trochu arogantnú kráľovnú.

19.04.2014 00:00
Rok 2010: Victoria Beckham. Foto:
Z členky megaúspešnej formácie sa stala uznávanou dizajnérkou. Victoria Beckham oslavuje.
debata (1)

Victoria Beckham však už dávno vystúpila z tieňa slávnej dievčenskej skupiny či manžela – miláčika futbalových štadiónov, má byť na čo hrdá.

Rodáčka z mesta Harlow sa narodila ako najstaršia z troch detí do rodiny elektrotechnického inžiniera a už ako malá školáčka vraj mala jasnú predstavu. Svoj život sa rozhodla spojiť s hudbou a tancom po tom, čo ako šesťročná videla muzikál Fame. Trvalo ďalších trinásť rokov, kým drobná brunetka uspela na konkurze do dievčenskej skupiny Spice Girls, aby v roku 1994 vzali spoločne útokom hitparády s prvým singlom Wannabe.

Rok 1997: Victoria Beckham ako členka formácie...
Rok 1997: Speváčky (zľava) Melanie Chisholm,...
+9Rok 2000: Victoria Beckham (vpravo) s kolegyňou...

Každá z členiek získala prezývku a Victoria, ktorá sa netajila láskou k móde, luxusu a ani tým, že podnikanie jej otca jej zabezpečilo dobré rodinné pomery, získala prívlastok Posh Spice. Len nedávno však štvornásobná mama priznala v rozhovore pre magazín Elle, že po boku štyroch svojich kolegýň vždy cítila isté pochybnosti. „Keď som bola na javisku so Spice Girls, myslela som si, že ľudia tam sú kvôli nim, nie kvôli mne,“ komentovala a dodala, že podobne sa vraj občas cíti po boku manžela Davida Beckhama.

Faktom je, že aj samotné médiá často titulovali Beckhamovú ako manželku, ktorá sa dobre vydala a ktorá využíva celosvetovú popularitu svojho manžela. Za snímky zo svadby v roku 1999 napríklad dvojica dostala 1,2 milióna libier. Keď sa v roku 2000 skupina Spice Girls rozpadla, Beckham sa pokúsila o sólovú spevácku kariéru. So spätným pohľadom ju však pravdepodobne aj ona sama hodnotí ako fiasko.

Zdalo sa akoby hudobné múzy zanevreli na ňu, ale aj na ďalší pokus o znovuspojenie dievčenského kvinteta. Do toho sa navyše pridali problémy v súkromí, keď s manželom najprv žili odlúčene kvôli jeho kontraktu v Španielsku a následne musela Beckham čeliť bulvárnej kauze s Davidovou neverou. Vzťah vydržal a momentálne sú svoji už pätnásty rok – možno aj to je jeden z dôvodov, prečo sa bývalá spevácka hviezdička pozviechala a vrhla sa na to, čo mala rada odjakživa – na módu.

Najprv to bola len línia džínsového oblečenia a dámskej bielizne, ale skutočný prelom nastal, keď sa v roku 2008 prvýkrát odprezentovala na newyorskom týždni módy so značkou nesúcou jej meno. „Bola to kolekcia, ktorá zanechala silný dojem, veľmi ucelená, plná kvalitných materiálov a dôrazu na detail,“ znela jedna z prvých pozitívnych recenzií. Dôležitý kritický ohlas prišiel. A tam, kde by sa iní začiatočníci museli snažiť roky, pomohlo opäť slávne meno. Beckhamovej kreácie totiž začali nosiť slávne osobnosti.

Niekdajšia speváčka priznala, že v taký úspech značky ani nedúfala. „Nikdy som si nedala za cieľ vybudovať veľkú značku a predávať vo veľkom. Iba som využila svoju vášeň pre módu, lebo ju milujem. Bolo to moje hobby, ktoré sa stalo mojou prácou. Ale nejednu noc som pracovala nonstop,“ vyhlásila nedávno pre Harper's Bazaar dáma, ktorá v roku 2011 porodila k trom synom ešte dcérku Harper. Aj v tehotenstve však pracovala na príprave novej kolekcii a nevynechávala dôležité pracovné povinosti súvisiace s jej značkou.

„Byť pracujúcou mamičkou je ten najťažší džob na svete,“ komentovala svoj život čerstvá štyridsiatnička, ktorá sfúkla sviečky na jubilejnej torte 17. apríla. " Ale po mojom boku stojí skvelá rodina a v práci mám tím ľudí, ktorých milujem. Vďaka nim to všetko zvládam," dodala.

3 x Victoria Beckham

  • bola údajne prvá brunetka, s ktorou začal David Beckham randiť
  • BBC Radio 4 ju zaradilo do 100 najvplyvnejších britských žien v histórii
  • je patrónkou nadácie Eltona Johna na podporu výskumu a boja proti AIDS

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Victoria Beckham #jubileum #premeny #štyridsať #roky

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...