Vyhostenie Biebera žiadajú státisíce Američanov, Biely dom nič nezmôže

Viac ako 270 000 Američanov podpísalo internetovú petíciu za vyhostenie kanadského popového speváka Justina Biebera na oficiálnych webových stránkach americkej vlády.

23.04.2014 14:27
Justin Bieber Foto: ,
Spevák Justin Bieber dorazil na súd do Toronta.
debata

Biely dom im však nemôže vyhovieť, pretože odnímanie pracovných povolení nie je v jeho kompetencii. Dvadsaťročný idol dospievajúcich dievčat, známy tiež svojimi maniermi „rozmaznaného fagana“, vlastní americké pracovné povolenie. Jeho odporcovia od konca januára zbierali podpisy pod petíciu, ktorou sa zo zákona musel zaoberať Biely dom.

„Chceme, aby nebezpečný, bezohľadný, deštruktívny a drogy zneužívajúci Justin Bieber bol vyhostený z USA,“ žiadali účastníci petície. „Ohrozuje nielen bezpečnosť našej krajiny, ale má aj neblahý vplyv na našu mládež,“ zdôvodňovali svoju žiadosť.

Ich iniciatíva teraz bola zamietnutá z formálnych dôvodov. O odobratí pracovného povolenia môžu rozhodnúť len súdy a nie je to vec prezidenta Spojených štátov, vysvetlil Biely dom, ktorý túto príležitosť využil k obhajobe reformy imigračnej politiky.

Takáto reforma je vraj potrebná nielen z morálnych dôvodov, ale aj z ekonomických. Experti predpokladajú, že rozumnejšou prisťahovaleckou politikou sa dá v nasledujúcich 20 rokoch znížiť štátny deficit o bilión dolárov. „Pre tých, ktorí prepočítavajú: to je 12,5 miliárd vstupeniek na koncert alebo 100 miliárd CD s prvým albumom pána Biebera,“ uviedol Biely dom.

Škandály spojené s divokými večierkami v poslednej dobe zatienili Bieberovu hudobnú aktivitu. V polovici januára polícia našla v jeho dome pri Los Angeles kokaín. Prehliadku jeho príbytku vyvolalo udanie, že na susedov dom hádzal Bieber vajíčka.

Rovnako v januári bol Bieber zadržaný v Miami, kde sa podľa polície pod vplyvom alkoholu zúčastnil nelegálnych automobilových pretekov. Obžaloba ho viní z bezohľadnej jazdy a tvrdí, že šoféroval bez platného vodičského preukazu, pod vplyvom drog a pri zatýkaní kládol odpor. V Kanade úrady riešia okrem iného aj prípad napadnutia vodiča luxusnej limuzíny prevážajúcej Biebera s jeho kolegami na konci minulého roka v Toronte.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Justin Bieber #Biely dom #vyhostenie #neblahý vplyv

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...