Miláčik Ameriky oslavuje 50-ku! Takto šiel čas so Sandrou Bullock

Patrí do úzkej skupiny herečiek, ktoré majú na konte ceneného Oscara, ale aj Zlatú malinu pre najhoršiu herečku. S nenútenosťou a úsmevom prijať rozličné životné situácie však robí zo Sandry Bullock miláčika davov.

26.07.2014 00:00
debata (12)
Rok 2014: Herečka Sandra Bullock na vyhlásení... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Rok 2014: Herečka Sandra Bullock Rok 2014: Herečka Sandra Bullock na vyhlásení cien Americkej filmovej akadémie, kde bola nominovaná za výkon vo filme Gravitácia.

Rodáčku z amerického Arlingtonu preslávili romantické komédie aj akčný žáner. Jej postavy vo filmoch ako Nebezpečná rýchlosť, Kým si spal či Miss Špeciálny agent už doslova zľudoveli. Hoci vo filmovom biznise pôsobí už viac ako štvrťstoročie, fakt, že v sobotu 26. júla oslávi päťdesiatku znie priam neuveriteľne. Je to totiž akási dievčenská nenútenosť a ľahkosť, ktorú Bullockovej postavám zabezpečuje obľubu u publika a samotnej aktérke tiež širokú fanúšikovskú základňu.

Prelom v jej kariére priniesla už spomenutá rola vo filme Nebezpečná rýchlosť po boku Keanu Reevesa. Za ďalšie uvádzané filmy si vyslúžila nominácie na Zlatý glóbus. Sošku, a nielen tú glóbusovú, jej však priniesol až film Zrodenie šampióna.

Rok 1997: Herečka Sandra Bullock a jej kolega...
Rok 1999: Herečka Sandra Bullock tvorila kedysi...
+19Rok 1999: Herečka Sandra Bullock na vyhlásení...

So ziskom Oscara, ktorého jej celá Amerika priala, však Bullock prežila obrovskú drámu vo vlastnom súkromí. Len pár týždňov po jej triumfe na cenách akadémie sa totiž prevalili aféry jej manžela Jesseho Jamesa s milenkami a prostitútkami.

„Zlomilo mi to srdce a nevládala som sa postaviť. Nevedela som, ako to spravím. Musela som tomu dať čas,“ uviedla herečka až po niekoľkých rokoch v jednom z mála vyjadrení na adresu ťažkých čias. Manželstvo sa, samozrejme, veľmi rýchlo skončilo a odvtedy pôvabnú brunetku mnohí novinári chceli zachytiť s novým mužom. Jeden prišiel, ale nebol to žiaden nový partner.

Hviezda si adoptovala černošského chlapčeka Louisa z New Orleans. Hoci pôvodne adopčný proces odštartovala s manželom Jamesom, po rýchlom rozvode v ňom pokračovala už ako single rodič. Neskôr sa vyznala, že jediný muž, ktorému bude navždy patriť jej srdce, je práve syn Louis.

Rok 1997: Herečka Sandra Bullock a jej kolega... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1997: Herečka Sandra Bullock Rok 1997: Herečka Sandra Bullock a jej kolega Jason Patrick na premiére filmu Nebezpečná rýchlosť 2.

Ostatný rok sa v kariére amerického miláčika niesol v znamení sci-fi filmu Gravitácia. Ten ohúril nielen nadšencov špeciálnych efektov, ale aj napätia, drámy a vycibreného herectva. Bullock zaň získala ďalšiu nomináciu na Oscara. Pre nakrúcanie podstúpila náročnú prípravu a hodiny strávila v izolovanej miestnosti, kde jej tvár snímali kamery.

„Mala som depresiu, cítila som sa nešťastná a bolo mi zle. Ale Alfonso Cuarón mi veľmi pomohol a posunul moje možnosti ďalej,“ uviedla herečka. Film zarobil len v USA takmer 280 miliónov dolárov.

3 x Sandra Bullock

  • za účinkovanie vo filme Nebezpečná rýchlosť 2 dostala honorár 11 miliónov dolárov
  • magazín People ju zaradil viackrát medzi najkrajších ľudí sveta vo svojom výročnom rebríčku
  • Zlatú malinu za výkon vo filme All about Steve získala v rovnakom roku ako Oscara za film Zrodenie šampióna. Obe trofeje si prevzala osobne

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #nevera #oslava #jubileum #Sandra Bullock #Oscar #päťdesiat rokov #miláčik #Zlatá malina

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...