Milióny pre prírodu! Získal ich DiCaprio a celebrity v Saint Tropez

Viac ako 25 miliónov dolárov (približne 18 610 000 eur) vyniesla stredajšia dražba v Saint-Tropez pre nadáciu amerického herca Leonarda DiCapria, ktorá sa venuje ochrane prírody. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

25.07.2014 15:31
Leonardo DiCaprio Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio na archívnej snímke.
debata

Do aukcie prispel svojimi vecami na vydraženie rad známych osobností. Sám DiCaprio charitatívny večer v juhofrancúzskom meste začal ponukou na predaj svojho motocykla Harley Davidson podpísaného Martinom Scorseseom a Robertom De Nirom.

Spevák írskej skupiny U2 Bono pre nadáciu napríklad získal za svoju gitaru milión dolárov. Ešte viac prispel miliardár Ľan Blavatnik, ktorý dal za sochu Damiena Hirsta dokonca šesť miliónov dolárov. A juhoamerický magnát Patrice Motsepe pridal milión eur, za ktoré si kúpil jednu z kresieb Pabla Picassa.

Vedľa boháčov, ochotných podľa AFP zaplatiť za účasť na slávnostnom galavečere 7500 až 130 000 dolárov, bol rad osobností šoubiznisu ako modelka Petra Němcová, herečky a speváčky Marion Cotillard, Joan Collins, Selena Gomez a Cara Delevingne a ich kolegovia Robin Thicke a Jared Leto.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #milióny #Leonardo DiCaprio #ochrana prírody #celebrity

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...