Kristína sa už nevie dočkať koncertov: Milujem slovenské publikum

Slovenská speváčka Kristína sa už nevie dočkať koncertov na Slovensku.

16.09.2014 18:44
Kristína Foto:
Speváčka Kristína v Amsterdame.
debata

Dvadsaťsedemročná interpretka vyrazí v novembri na Horehronie tour 2014, počas ktorého sa v rámci rodnej krajiny zastaví v Prešove, Žiline, Bratislave, Brezne a Vranove nad Topľou. Rodáčka zo Svidníka, ktorá trávi viac času na pódiách v Českej republike, prezradila, že sa na domáce publikum veľmi teší.

„Veľmi rada chodím do Českej republiky, ale milujem koncertovať aj na Slovensku. Predošlé dva roky som robila koncerty len v Českej republike, kde sú ľudia veľmi naklonení slovenskej kultúre. Na Slovensku sa ma pýtajú, prečo tu nekoncertujem, takže som strašne rada, že sa nám teraz podarilo vybaviť vystúpenia v piatich slovenských mestách. Veľmi sa na to teším,“ uviedla Kristína, ktorá predvedie niektoré skladby v špeciálnych úpravách.

„Na koncertoch odznejú aj nové skladby a, samozrejme, piesne, ktoré ľudia poznajú. Niektoré z nich budú aj v iných verziách. Budú tam super hudobníci, mám výbornú kapelu. Program bude pestrý, chcem, aby to bolo pekné nielen pre uši, ale aj pre oko, takže použijeme napríklad aj kostýmy,“ prezradila speváčka.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na aktuálny singel Navždy, ktorý sa objaví na pripravovanej výberovke. Album by mal vyjsť koncom októbra a bude obsahovať skladby ako V sieti ťa mám, Pri oltári, Jabĺčko, Horehronie, Rozchodový reggaeton, Ovoňaj ma ako ružu a tiež minimálne jednu doteraz nezverejnenú pieseň.

„Na výberovke sa budú nachádzať moje najznámejšie skladby a tiež novinky, ktoré ešte nikde inde nevyšli. Pracujem aj na ďalších piesňach. Medzi nimi je aj jedna, ktorú by som strašne chcela stihnúť dokončiť do vydania albumu,“ objasnila interpretka a dodala, že sa na piesni podieľal jej dlhodobý spolupracovník, textár Kamil Peteraj.

„So spoluprácou s Kamilom som maximálne spokojná. Pamätám si, ako sa mi chveli kolená, keď som sa s ním po prvý raz stretla. Pán textár, pán básnik. Bolo to pre mňa naozaj významné a musím povedať, že to, že spievam jeho texty, je pre mňa významné každý deň. Kamil píše texty, ktoré majú trvácnosť a spievajú sa mi veľmi dobre. Naozaj zbožňujem slovenčinu, dobre sa mi v nej spieva. Som Slovenka a chcem spievať po slovensky,“ vyjadrila sa Kristína, ktorá tiež podporuje slovenských interpretov.

„Podporujem slovenskú hudbu a držím nám palce, aby sa slovenskej hudbe podarilo presadiť viac v rádiách. Nastala doba, kedy je v rádiách málo priestoru pre slovenskú hudbu, ale verím, že sa to zmení,“ vyhlásila speváčka, ktorá má rada okrem zahraničných interpretov akými sú Sam Smith, Beyoncé, Justin Timberlake alebo Alicia Keys, aj domáce kapely ako Elán či Team.

Kristína sa počas leta venovala tiež nakrúcaniu českej komédie, v ktorej sa ukážu aj Ondřej Vetchý a Simona Stašová. „K herectvu som sa tak trošku vrátila. V lete som nakrútila českú komédiu, kde si zahrám vedľa takých osobností, akými sú Vetchý a Stašová. Zahrala som si tam policajtku, takú bond girl. Malo by to vyjsť niekedy vo februári. Ale viac nemôžem prezradiť,“ potvrdila.

Rodená východniarka tiež uviedla, že má okolo seba výborný tím, za čo je veľmi vďačná. „Je to fajn, že mám okolo seba taký tím, ktorý tvoria Kamil Peteraj, Martin Kavulič a Marián Kavulič – môj manažér a zároveň priateľ. Naozaj sa z toho veľmi teším, pretože to je základ – akých ľudí mám okolo seba, čo tvoríme a čo dávame ľuďom,“ povedala Kristína.

Termíny Horehronie tour 2014:

6. novembra – Pardubice, Kulturní centrum Pardubice
7. novembra – Česká Lípa, Jiráskovo Divadlo
13. novembra – Prešov, Kino SCALA
20. novembra – Znojmo, Dukla – Konferenční a společenské centrum
21. novembra – Olomouc, Kino Metropol
27. novembra – Praha, Divadlo Hybernia
3. decembra – Žilina, Dom Odborov
4. decembra – Bratislava, Babylon Music Club
10. decembra – Brezno, Mestské kultúrne stredisko
11. decembra – Zlín, Academia centrum UTB
13. decembra – Krnov, Kofola music club 19. decembra – Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #film #Kristina #koncerty #Horehronie #publikum

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...