Cibulková sa postavila na hlavu, zahanbiť sa nenechal ani Deák

Aj dolu hlavou sa dá pózovať, dokonca s úsmevom. Ak ide o dobrú vec.

01.10.2014 07:50
deák, cibulková Foto:
Mirka Partlová, Braňo Deák, Dominika Cibulková a Mirka Kosorínová dole hlavou a s úsmevom.
debata (1)

Spomienky na starých rodičov či predstavy o vlastnej starobe? Aj nad týmito témami sa zamysleli známe tváre, ktoré sa rozhodli podporiť už piaty ročník verejnej zbierky Lienka pomoci. A kvôli ktorému sa neváhali ani „postaviť“ na hlavu. Medzi prvými bola tenistka Dominika Cibulková.

Ako vidia vlastnú starobu Mirka Partlová či Braňo Deák? „Asi máme v rodine tuhý koreň a zrejme budem aj ja žiť dlho, pretože moja prababička sa dožila neuveritelných 103 rokov,“ povedal obľúbený herec Braňo Deák. Jeho kolegyňa Mirka Partlová je so svojimi starými rodičmi v kontakte neustále. „Majú už nad osemdesiat a vďaka nim beriem život o čosi ľahšie. Keď sa s nimi rozprávam, tak sa mi zdá, že občas sa naozaj zaoberám zbytočnosťami, nad ktorými by som mala iba mávnuť rukou.“ Pre tanečnicu Mirku Kosorínovú je predstava staroby spojená s aktivitami, ktoré miluje. „Je skvelé prežiť život aktívne až do vysokého veku. A takisto je pre mňa dôležité, aby som nezostala na starobu sama, ale s ľuďmi, ktorých mám rada.“

Pre tenistku Dominiku Cibulkovú predstavujú jej dve babičky veľkú podporu. A ani fakt, že majú vyše sedemdesiat rokov, ich nijako neodrádza od toho, aby so svojou slávnou vnučkou komunikovali napríklad prostredníctvom sociálnych sietí. „Jedna babina je veľmi akčná na facebooku a vždy sa smejem a poteším, keď mi niečo komentuje. A druhá babka je zasa zručná v písaní sms-iek, takže kdekoľvek som, vždy mám od nej nejaké správy,“ hovorí Cibulková.

V aktuálnej kampani Lienky pomoci s názvom Starať sa je výhra sa Dominika Cibulková prihovára ľuďom „dole hlavou“. Prečo práve takto? Známa tenistka týmto spôsobom láka k protinožcom. Lienka pomoci sa totiž tento rok spojila so svetovou inovátorskou online fundraisingovou platformou – prizeo.com. Takýmto spôsobom sa Dominika a verejná zbierka dostala medzi známych ľudí ako Avril Lavigne, Miley Cyrus, Snoop Dogg, Samuel L. Jackson, Paul McCartney či Celine Dion. Jej slovenská mutácia – prizeo.sk prináša na Slovensko doposiaľ nepoužívaný princíp charitatívneho darcovstva. Každý, kto sa zapojí do podpory zbierky cez prizeo.sk, získa možnosť vyhrať jedinečný zážitok – Dominika Cibulková vezme k protinožcom na Australian Open jedného šťastlivca a jeho priateľa či rodinného príslušníka.

Matej Sajfa Cifra,Dominika Cibulková a Braňo... Foto: Lienka pomoci
Matej Sajfa Cifra,Dominika Cibulková a Braňo Deák Matej Sajfa Cifra,Dominika Cibulková a Braňo Deák sa zapojili do kampane Lienka pomoci.

Na Slovensku pribúda počet odkázaných seniorov a vzhľadom na demografický vývoj bude tento počet naďalej narastať. Zdravá rodina sa stará o svojich slabších a starších členov. Možností, ako sa o starých ľudí postarať je veľa, tým najlepším riešením pre väčšinu z nich je určite domáce prostredie.

Tento rok sú okrem prispenia cez www.prizeo.sk k dispozícii aj ďalšie možnosti ako pomôcť: prispením do prenosných pokladničiek dobrovoľníkom na uliciach v piatok 3. októbra 2014, zaslaním SMS v hodnote 2 € na číslo 823 v sieťach všetkých operátorov zaslaním ľubovoľnej sumy na účet číslo 2621828221/1100.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #seniori #Lienka pomoci

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...