Kesha v minulosti pod prísahou tvrdila, že jej Dr. Luke neublížil

Producent Dr. Luke, ktorého nedávno americká speváčka Kesha obvinila zo zneužívania a týrania, súdu predložil dôkaz o tom, že interpretka v minulosti tieto tvrdenia sama poprela. Informoval o tom portál TMZ.

22.10.2014 13:49
Kesha Foto: ,
Speváčka Kesha na svojom prvom verejnom vystúpení po absolvovaní liečenia.
debata

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Los Angeles obvinila Dr. Lukea, že ju takmer desať rokov sexuálne zneužíval a fyzicky, verbálne a emocionálne týral. Začalo sa to vraj krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala kontrakt s jeho vydavateľstvom. Producent ju údajne nútil užívať drogy a alkohol, aby sa nebránila jeho sexuálnym návrhom. Kesha taktiež vyhlásila, že za jej poruchy stravovania, pre ktoré v januári tohto roka skončila na liečení, môže práve on. Od súdu teraz žiada, aby ukončil ich spoluprácu.

Štyridsaťjedenročný Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, už na tieto obvinenia zareagoval vlastnou žalobou, v ktorej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Ako uviedla jeho právnička Christine Lepera, obe sa snažia prostredníctvom súdu prinútiť Gottwalda, aby s Keshou ukončil exkluzívnu pracovnú zmluvu.

Teraz na súd doručil nové materiály, v ktorých speváčka sama odmieta násilnícke správanie z jeho strany. Dôkazy pochádzajú zo súdneho procesu z roku 2011, keď sa obaja súdili s Keshiným bývalým manažérom. Interpretka vtedy pod prísahou uviedla, že producent jej nepodával žiadne utlmujúce lieky a nikdy s ním nemala intímny vzťah.

Speváčkin právny zástupca Mark Geragos sa vyjadril, že takýto krok z jeho strany sa dal očakávať. Ako uviedol, ide o zúfalý a patetický spôsob, ako sa zbaviť obvinení. Kesha podľa neho pred troma rokmi všetko poprela, pretože sa bála o seba a svoju rodinu. Dr. Luke sa jej totiž vraj vyhrážal, že ak nebude mlčať, zničí ju aj jej najbližších.

„Tento prípad je o Lukeovom fyzickom, emocionálnom a psychickom zneužívaní Keshe a jej boji dostať ho preč z jej života. Po tom, čo bola na pokraji smrti a dostala sa na liečenie, sa rozhodla, že už viac nedovolí, aby podľahla násilníkovi, ktorý sa snaží zvaliť vinu na svoju obeť,“ povedal Geragos.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #zneužívanie #obvinenie #Kesha #prísaha #Dr. Luke

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...