Studenková s Magálovou sa takto zabávali na spomienkach Tarageľa, on mal strach

Herec Dušan Tarageľ krstil knihu Hádam ma nezabijú s malou dušičkou. Prečo?

28.10.2014 10:00
debata
zväčšiť Kamila Magálová, Zdena Studenková a Božidara... Foto: Ikar
Kamila Magálová, Zdena Studenková a Božidara Turzonovová Kamila Magálová, Zdena Studenková a Božidara Turzonovová počas krstu knihy Hádam ma nezabijú.

Herec Dušan Tarageľ musí byť medzi svojimi hereckými kolegami obľúbený. Na krst jeho knihy ich prišiel celý zástup. No ako herec priznal, pred krstom mal aj trocha strach. Prečo?

Kniha totiž nesie výstižný názov Hádam ma nezabijú. „Každý rok po divadelnej sezóne sme mali s kolegami zo Slovenského národného divadla posedenia, ktoré sme volali ‚fľašové‘. Robili sme ich po poslednom predstavení za peniaze, ktoré sme počas roka vyzbierali do fľaše za nadávky. A od osemdesiatych rokov som pri tejto príležitosti písal svoje postrehy z celej divadelnej sezóny, v ktorých som si pospomínal na veselé zážitky z predstavení, zo skúšok či zo zájazdov. Dal som to na papier a potom sme sa na nich všetci bavili. Raz na tom kolegovi, potom na druhom, zážitkov bolo dosť. Priznám sa, len tuším dva razy sa mi za celý čas stalo, že sa niektorý z kolegov urazil,“ spomína Tarageľ.

Dušan Tarageľ a Zdena Studenková počas krstu...
Dušan Tarageľ a Ladislav Chudík počas krstu...
+10Dušan Tarageľ a Ladislav Chudík počas krstu...

Keďže herec je členom SND od roku 1971, do jeho „fľašových spomienok“ sa dostala celá prejáda obľúbených kolegov. Od Mikuláša Hubu, Ladislava Chudíka cez Juraja Kukuru a Andyho Hryca až po Milku Vášáryovú, Kamilu Magálovú či Zdenu Studenkovú. A je ich ešte oveľa viac. A zvučné mená sa objavili aj na krste knihy.

Veselý príbeh z nej na pódiu prečítala aj jedna z „Tarageľových knižných obetí“, usmiata Kamila Magálová. Na príhode, ktorej hlavným protagonistom bol Michal Dočolomanský, sa v hľadisku skvelo pobavila aj Zdena Studenková spolu s Božidarou Turzonovovou.

Práve Turzonovová sa v knižných spomienkach Tarageľa objavuje pomerne často. Prečo? „Keď som nastúpil po škole do divadla, tak som hrával Božidare Turzonovovej a Milke Vášáryovej synov. Tak mlado som vyzeral. Ako šiel čas, pribral som a ošedivel a zrazu som sa prepracoval už k úlohám ich manželov a milencov. Čo sa mi, samozrejme, páčilo oveľa viac,“ spomína Tarageľ a dodáva: „Dačke Turzonovovej som hral tristokrát manžela v Ženskom zákone, tak to už bolo takmer ako skutočné manželstvo.“

Knihu príbehov pokrstila dvojica Božidara Turzonovová a Dušan Jamrich. Keďže Dušan Tarageľ je vyhlásený hubár, krstilo sa práve sušeným hubami. Na záver krstu čakalo na Tarageľa príjemné prekvapenie, v sprievode manželky prišiel aj jeho profesor z vysokej školy, Ladislav Chudík. Do knihy spomienok sa, samozrejme, dostal aj on a dokonca v súvislosti s krásnymi študentkami herectva. Ako Tarageľ píše, práve Ladislava Chudíka spoločne so spolužiakmi podozrievali, že je tajne zaľúbený do jednej z ich krásnych spolužiačok. Do ktorej?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kamila Magálová #Zdena Studenková #Ladislav Chudík #Hádam ma nezabijú #herec Dušan Tarageľ

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...