Putin sa môže ukazovať hore bez a ja nie? Slávna moderátorka zúri

Sediac na koni, prilba na hlave, uzda v ruke a obnažené prsia. Moderátorka Chelsea Handler opäť zaujala svet. Svojím prejavom, ale aj hnevom. Možno skutočne oprávneným.

31.10.2014 15:00
debata (4)
Moderátorka Chelsea Handler (vpravo) na zábere,... Foto: Chelsea Handler
Chelsea Handler Moderátorka Chelsea Handler (vpravo) na zábere, ktorý po pár minútach sieť Instagram odstránila.

Tridsaťdeväťročná komička a príležitostná herečka zverejnila na svojom profile na Instagrame obnažený záber, ktorý bol jasným odkazom. S nevyvrátiteľnou iróniou. K svojej fotografii totiž pridala podobný záber ruského prezidenta Vladimíra Putina. Jeho fotografie, na ktorých do pol pása obnažený jazdí na koni, obleteli svet už dávnejšie.

Lenže, kým Putinove zábery sú voľne šíriteľné, Handlerovej obrázok sa zo siete Instagram stratil do niekoľkých minút. S odkazom, že porušila pravidlá komunity. „Odstrániť túto fotografiu je absolútne sexistické. Mám plné právo ukázať, že mám krajšie telo ako Putin,“ komentovala následne rozhorčená komička na internete.

Fotografiu zverejnila znovu a pridala popis: „Ak muž ukáže svoje bradavky, je to v poriadku. Ak to spraví žena, tak nie? Čo žijeme v roku 1825?“ Komička, ktorá tento rok ukončila vysielanie obľúbenej televíznej talk-šou, tiež tvrdí, že ak Instagram odstránil jej obnažený záber, potom má prezident Putin nárok na viac práv, ako ona sama. A to sa jej naozaj nepáči.

Už pár mesiacov dozadu sa pre provokatívne zábery na sieti odhodlali k protestu mnohé známe dámy. Akcia nazvaná Free the nipples! (Slobodu bradavkám!) však napriek mediálnemu záujmu nijako nezasiahla do pravidiel mikroblogovacej siete. Tá stále, podobne ako Facebook, ženskú nahotu skôr či neskôr odstraňuje. Smutné je, že napríklad na spomenutom Facebooku, ale príležitostne aj na Twitteri, si priestor nájdu mnohé nenávistné a urážlivé, rasistické či homofóbne komentáre, ba dokonca skupiny a kontrolný systém oboch sietí ich necháva zverejnené.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #nahota #Instagram #Vladimir Putin #Chelsea Handler

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...