Bolek Polívka: Ľudia krachujú, nie každý sa dokáže od dna odraziť

Český herec Bolek Polívka a scenárista považuje pohŕdanie bezdomovcami za vrchol arogancie.

26.11.2014 14:00
DNA, inscenácia, Bolek Polívka Foto:
Bolek Polívka v inscenácii DNA.
debata

Český herec, dramatik a scenárista Bolek Polívka rešpektuje ľudí, ktorí stratia domov. „Ľudia končia rôzne, ľudia krachujú, ľudia majú problémy a majú pocit, že sa ocitli v skutočne beznádejnej situácii. Niekto sa vyškriabe, niekto sa nevyškriabe. Koľko ľudí je bez domova, bezdomovcov, z ktorých si tí, ktorí niekde bývajú, robia otvorene srandu. Vôbec im nedôjde, že by sa to mohlo stať im, vôbec im nedôjde, ako ľahko sa to môže stať,“ povedal známy herec.

„Ľudia sú často povýšení a hovoria ‚zavinil si to sám‘. Koľkokrát vôbec nie. Zavinil to nejaký blbý zákon, nejaký byrokrat alebo nejaká manželka alebo nejaký manžel, nejaký rozvod alebo nejaká zle podpísaná zmluva. Mne osobne je tých ľudí skôr ľúto, než aby som nimi pohŕdal. To považujem za vrchol arogancie,“ dodal rodák z Vizovic.

Polívka o ľuďoch, ktorí končia na dne, uviedol v priebehu roka na divadelných doskách inscenáciu DNA, kde si zahral so svojou dcérou Annou. „Je to ako dna, ako tá choroba, tiež ako DNA a tiež akože sú obidvaja na dne. Dve dná, choroba dna a DNA,“ priblížil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bolek Polívka #bezdomovec #DNA

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...