Desivosti scientológie: Cruise vraj odpočúval Kidman, deti huckali proti nej

Ďalšie, nie práve najpríjemnejšie zrkadlo nastavuje často kritizovanej scientologickej cirkvi dokument, ktorý mal premiéru na filmovom festivale Sundance.

29.01.2015 00:00
Tom Cruise a jeho ex-manželka Nicole Kidman. Foto:
Herec Tom Cruise a jeho ex-manželka Nicole Kidman.
debata

Vo filmovom diele s názvom Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, ktoré premietli na známom festivale nezávislého filmu, sa tvorcovia dotkli viacerých problémov. Získali tiež vyjadrenia zdrojov z blízkosti scientologickej cirkvi – zväčša jej bývalých členov.

Keďže jedným z najslávnejších scientológov sveta je aj herec Tom Cruise, jedna pasáž dokumentu sa týkala práve jeho a jeho bývalej manželky Nicole Kidmanovej. Zdroje v dokumente opisujú udalosti ich zoznámenia aj to, že Cruise sa bezhlavo zamiloval a začal sa od cirkvi vzďaľovať. Austrálsku herečku vraj od prvého momentu v organizácii považovali za nepriateľa. Dôvodom bolo okrem iného, že jej otec bol psychiater, pričom scientológovia neveria v túto profesiu.

V cirkvi vraj vznikli tlaky voči Cruisovi a jej členovia pracovali na tom, aby bol herec voči manželke podozrievavý. Výsledkom bolo, že ryšavú hviezdu mal nechať odpočúvať. Kvôli podozreniam, že sa stýka s nečlenmi cirkvi a preberá s nimi scientologické témy a problémy. V dokumente tiež zaznieva tvrdenie, že členovia cirkvi mali presviedčať obe adoptívne deti hereckého páru, že ich matka nie je dobrá osoba.

Zväzok slávneho páru, ktorý trval 11 rokov, však nie je jedinou šokujúcou témou dokumentu. Ten odhaľuje napríklad aj minulosť a pôsobenie u scientológov v prípade herečky Nazanin Boniadi, známej zo seriálu Homeland.

Ešte predtým než sa presadila pred kamerami, pracovala Boniadi ako terénny pracovník. Vyhliadli si ju poprední členovia cirkvi ako adeptku na ďalšiu životnú partnerku pre Cruisa. Boniadovú nechali podstúpiť zmeny vizáže, úpravu chrupu, zabezpečili jej novú garderóbu – to všetko s odôvodnením, že bude pracovať na vrcholovej úrovni a s medzinárodnými členmi.

Napokon však vyplynulo, že to bol len spôsob, ako pripraviť „nevestu“ pre Cruisa. Ich románik však trval krátko, lebo hercovi sa vraj nepáčilo, ako sa Boniadi správa k šéfovi cirkvi Davidovi Miscavigeovi. Boniadi neskôr scientologickú cirkev opustila.

debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #Tom Cruise #Nicole Kidman #scientológia #dokument #Sundance

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...