Smutná kráska z Monaka na visutom lane. Oslávi už 50-ku!

Narodiť sa ako najmladšie dieťa v jednej z najslávnejších európskych kniežacích rodín je pre niekoho sen, pre niekoho možno tak trochu zlatá klietka. Monacká princezná Stephanie pozná oboje.

31.01.2015 00:00
Princezná Stephanie z Monaka Foto: ,
Princezná Stephanie z Monaka na festivale cirkusu v Monte Carlo. Na zábere z roku 2010.
debata

Život a budúcnosť benjamínka zo slávneho rodu Grimaldiovcov azda najviac poznačila tragická udalosť v roku 1982, keď sa pri autonehode zabila monacká kňažná Grace – niekdajšia hollywoodska herečka Grace Kelly. Jej najmladšia dcéra Stephanie v tom čase s ňou sedela v aute a hoci prežila, traumu a bolesť si niesla so sebou roky. A s nimi tiež tieň podozrenia, keďže sa objavili dohady, že práve ona šoférovala.

Princezná Stephanie z Monaka na festivale...
Monacká princezná Stephanie mala vždy blízko ku...
+3Monacká princezná Stephanie prichádza na...

„Každý hovoril, že je to moja vina, že som zabila mamu. Nie je jednoduché žiť s niečím takým, keď máte sedemnásť,“ uviedla až po rokoch v rozhovore pre magazín Paris Match princezná Stephanie. V jej slovách akoby zostalo skryté, že materinská láska a vedenie na ceste životom jej chýbalo asi najviac zo všetkých troch súrodencov.

Stephanie vyskúšala vo svojom živote niekoľko profesií, hoci jej pôvod a status ju predurčovali na život v paláci. Medzi prvými skúsenosťami bola práca pre salón Christian Dior. Krásu monackej princeznej si v módnej brandži rýchlo uvedomili a dlhonohá hnedovláska sa presadila ako modelka na móle aj pred objektívom. Zavážilo aj slávne meno a z modelky sa razom stala podnikateľka s vlastnou líniou plaviek či parfumom.

Ďalšou zastávkou v kariére bola hudba, postupne sa však presunula k tradičnej náplni práce šľachtičien – charite. Kým veľká časť európskej šľachty sa snažila žiť mimo dosahu a záujmu médií, najmä tých bulvárnych, Grimaldiovcov predurčovala k tomuto záujmu už mama herečka. A treba dodať, že každé z troch kniežacích detí pravidelne prikladalo polienko do ohňa verejného záujmu.

Trojica súrodencov - zľava knieža Albert,... Foto: SITA/AP, LIONEL CIRONNEAU
Princezná Stephanie z Monaka Trojica súrodencov - zľava knieža Albert, monacká princezná Stephanie a jej sestra - monacká princezná Caroline.

V prípade Stephanie to boli najmä muži a vášeň, s ktorou sa vrhala do vzťahov. Románik a následne manželstvo aj rozvod s osobným strážcom Danielom Ducruetom, s ktorým má dve deti, boli už pomaly zabudnuté, keď sa v roku 2001 princezná vzdala rozprávkového života a presťahovala sa do karavanu za cvičiteľom slonov. Táto láska však dlhé trvanie nemala. Stephanie sa vrátila do kniežacieho paláca, ale už o dva roky si vzala akrobata Adansa Lopesa Pereza. Zväzok trval rok. Dnes je táto dáma, ktorá 1. februára oslavuje okrúhle 50. narodeniny, bez oficiálneho partnera. So sestrou Caroline však oddane podporuje brata a hlavu monackého kniežatstva Alberta.

3× princezná Stephanie

  • jej hlas znie v slávnom singli Michaela Jacksona In the closet, identitu Stephanie však odhalili až v roku 2006
  • v rámci charity je členkou viacerých organizácií, pomáha chorým na AIDS aj deťom vo vzdelávaní
  • je matkou troch detí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #Monako #päťdesiatka #princezná Stephanie

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...