Rodina Michaela Jacksona neuspela s odvolaním v spore s AEG Live

Rodina zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona neuspela s odvolaním voči verdiktu v spore so spoločnosťou AEG Live, ktorá podľa nich zapríčinila spevákovu smrť.

01.02.2015 16:30
Katherine Jackson Foto: ,
Matka zosnulého speváka Michaela Jacksona - Katherine Jackson.
debata

Kalifornský odvolací súd v piatok rozhodol, že Jacksonovi príbuzní nemajú právo na nový proces, čím potvrdil pôvodný verdikt v prospech AEG Live.

Žalobu na AEG Live podala v roku 2010 spevákova matka Katherine Jackson, pričom požadovala odškodné 1,5 miliardy dolárov. V žalobe tvrdila, že koncertný promotér najal údajne nekompetentného lekára Conrada Murrayho, ktorý mu podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol.

Porota však v októbri 2013 dospela k záveru, že Murray bol kompetentný vykonávať svoju prácu, a teda k pochybeniu nedošlo na strane AEG Live. Jeden z členov poroty vtedy dodal, že ak by spoločnosť vedela, čo sa deje za zatvorenými dverami, zrejme by spravila zmenu, avšak k žiadnej nedošlo.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív.

Spomínaného Conrada Murrayho odsúdili v novembri 2011 za neúmyselné zabitie speváka na štyri roky väzenia, na slobodu sa však dostal už v októbri 2013, čiže po necelých dvoch rokoch výkonu trestu. Prepustili ho pre dobré správanie a preplnenosť kalifornských väzníc.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #rodina #Michael Jackson #odvolanie #AEG Live #Katherine Jackson

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...