Syn Jackieho Chana sa verejne ospravedlnil za svoje činy

Jaycee Chan, syn hongkonského herca Jackieho Chana, sa v sobotu verejne ospravedlnil za to, že poskytoval iným ľuďom priestory na užívanie drog.

15.02.2015 15:48
Jaycee Chan Foto: ,
Herec Jaycee Chan, syn slávnejšieho Jackieho Chana, sa kajal na tlačovej konferencii.
debata

Tridsaťdvaročného Jayceeho Chana zatkli vlani v auguste spolu s kolegom Kaiom Kom a ďalšími osobami. Obaja umelci užili podľa výsledkov testov marihuanu a v Chanovom byte našli tiež viac ako 100 gramov tejto drogy. Herca obvinili v decembri, pričom mu hrozil až trojročný trest odňatia slobody. Pekinský súd ho napokon do väzenia poslal na pol roka. Chan sa ku všetkému priznal a už vtedy svoj skutok oľutoval.

"Porušil som zákon a mal by som byť potrestaný. Keď sa vrátim do spoločnosti, už to nikdy nespravím, pretože by som tým opäť sklamal moju rodinu a priateľov,“ vyjadril sa. Spevákovi a hercovi nariadil súd tiež zaplatiť pokutu vo výške 2000 čínskych juanov. Na slobodu sa dostal len pred pár dňami.

Tlačovú konferenciu Jayceeho Chana vysielala v priamom prenose čínska televízia CCTV. Umelec pred kamerami priznal, že jeho konanie sa nedá ospravedlniť. „Po náprave, ktorá u mňa nastala vďaka zásahu justičného systému, som zmenil svoj pohľad na svet i moje hodnoty,“ vyznal sa interpret, ktorý podľa vlastných slov marihuanu vyskúšal po prvý raz pred ôsmimi rokmi počas dovolenky v Holandsku. Pravidelne ju však začal užívať až pred dvoma rokmi. „Mrzí ma, že som nebol ostatným dobrým príkladom. Chcem začať odznova, viem však, že to závisí predovšetkým od médií,“ dodal.

Spevákov 60-ročný otec už dávnejšie uviedol, že sa po synovom zatknutí cítil zahanbený. "Dúfam, že v budúcnosti sa z neho stane hovorca proti užívaniu drog a bude o svojich skúsenostiach hovoriť mladým ľuďom,“ vyhlásil.

Jaycee Chan Jo-ming sa narodil 3. decembra 1982 v Los Angeles. Jeho matkou je bývalá herečka Feng-Jiao Lin známa aj pod menom Joan Lin, s ktorou sa Jackie Chan zosobášil v roku 1982.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...