Švidraňová: Kedysi som na Veľkú noc bola v potoku, teraz už som stará

Slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová si Veľkú noc najviac užila, odkedy začala tancovať v dospeláckom folklórnom súbore.

04.04.2015 17:08
Barbora Švidraňová, herečka Foto: ,
Herečka a hudobníčka Barbora Švidraňová.
debata

„Ja som odmalička tancovala a keď som mala takých štrnásť, pätnásť rokov a preradili ma do dospeláckeho súboru, tak tam boli ozaj búrlivé Veľké noci. Prišlo dvadsať chalanov v krojoch za babami domov, bolo celkom jedno, či dievča bývalo v paneláku alebo v dome, vytiahli ju za nohy, za ruky von a tam ju hodili buď do potoka, ostriekali hadicou alebo na ňu vyliali vodu z kanistier,“ priblížila 26-ročná rodáčka zo Žiliny.

„Nosili si kýble v autách, vždy prišli tak štyri autá plné kýblov s vodou a baba dostala hneď medzi dverami šupu do ksichtu. Potom ju vytiahli von, vyšibali takými veľkými korbáčmi a vytancovali na ulici, kde sa na to všetci dívali, normálne s hudbou a so všetkým,“ zaspomínala si sympatická červenovláska.

„Toto je pre mňa Veľká noc, užila som si ju asi päť rokov po sebe. Aj teraz mi už volajú, že ma prídu vyšibať, tak im vravím, že viete čo, nechoďte, ja už to nezvládam, už som na to stará,“ zasmiala sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #folklór #Veľká noc #Barbora Švidraňová #oblievačka

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...