Vojvodkyňa Kate porodila dcéru

Vojvodkyňa Kate v Londýne porodila dcéru. Informoval o tom Kensingtonský palác.

02.05.2015 12:41 , aktualizované: 13:39
Kate, William Foto: ,
Vojvodkyňa Kate s manželom princom Williamom.
debata (13)

Druhý potomok britského princa Williama sa narodil o 8:34 miestneho času (9:34 SELČ) a po pôrode vážil asi 3,7 kilogramu. Matke i dieťaťu sa podľa paláca darí dobre. Meno dieťaťa, ktoré je štvrtým v rade následníkov britského trónu, bude oznámené neskôr.

„Je to dievča!“ kričal ihneď dav, ktorý sa zišiel pred nemocnicou. Palác vo vyhlásení potvrdil, že kráľovná Alžbeta II. a ďalší členovia kráľovskej rodiny boli o narodení informovaní ako prví a „zo správy sú nadšení“.

Tridsaťdvaročný princ svoju tridsaťtriročnú manželku do nemocnice odprevadil a ako pri prvom dieťati sa podľa Kensingtonského paláca zúčastnil pôrodu.

Tony Appleton oznamuje narodenie kráľovského... Foto: SITA/AP, John Stillwell
Vojvodkyňa Kate, dieťa Tony Appleton oznamuje narodenie kráľovského dieťaťa pred nemocnicou.

„Celá krajina jej (Kate) praje všetko najlepšie,“ uistil na Twitteri krátko po prijatí Kate do nemocnice britský premiér David Cameron.

Kate porodila necelé tri hodiny po rannom prijatí do londýnskej nemocnice, kde sa narodilo aj jej prvé dieťa George v júli 2013.

Synovo meno bolo vtedy oznámené dva dni po narodení. Medzi špekuláciami a bookmakerami ohľadom mena druhého dieťaťa v prípade dcéry sa v poslednej dobe najčastejšie spomínali mená Alice, Elizabeth, Charlotte a Victoria.

zväčšiť Princ William a jeho syn - princ George sa... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Princ William a jeho syn - princ George Princ William a jeho syn - princ George sa popoludní vrátili do pôrodnice, kde vojvodkyňa Catherine, Williamova manželka, priviedla na svet dcérku.

Narodenie dieťaťa bude podľa Reuters oznámené tradičným spôsobom, teda umiestnením správy na stojan pred bránou Buckinghamského paláca, aby si túto správu mohli prečítať okoloidúci. Oznámenie bude obsahovať informáciu o pohlaví dieťaťa, jeho váhu, čas narodenia a stručnú správu o zdravotnom stave novorodenca a matky. Na oslavu narodenia bude v Londýne vypálená stovka delových sálv.

Prvé dni po prepustení z pôrodnice strávi Kate a William s deťmi vo svojom Kensingtonskom paláce. Potom sa presunú do svojho domu Anmer Hall, ktorý sa nachádza na kráľovskom pozemku Sandringham v Norfolku na východe Anglicka. William, ktorý od konca marca pracuje pre jednu dobročinnú organizáciu, si vzal dovolenku do 1. júla.

Médiá pred nemocnicou Panny Márie v Londýne, v... Foto: SITA/AP, Tim Ireland
Vojvodkyňa Kate Médiá pred nemocnicou Panny Márie v Londýne, v ktorej prebiehal pôrod vojvodkyne.

Vizitky britského kráľovského páru

princ William (32)

  • Vojvoda z Cambridge a syn princa Charlesa, ktorý je v súčasnosti britským následníkom trónu.
  • Narodil sa 21. júna 1982, vyštudoval prestížnu internátnu školu Eton a škótsku univerzitu v St. Andrews.
  • V roku 2009 absolvoval výcvik v Kráľovskej vojenskej akadémii v Sandhurste na pilota záchranného letectva. Jeho aktívna služba v britských ozbrojených silách sa skončila v septembri 2013.
  • V roku 2010 uskutočnil prvú zámorskú cestu ako oficiálny zástupca kráľovnej Alžbety II. do Austrálie a na Nový Zéland.

Kate Middleton (33)

  • Vojvodkyňa z Cambridge a manželka princa Williama, je matkou kráľovských potomkov a členov ďalšej generácie Windsoru.
  • Narodila sa v neurodzenej rodine letušky a stewarda 9. januára 1982 v Readingu západne od Londýna ako najstaršia z troch detí.
  • Jej rodičia si následne otvorili zásielkový obchod s potrebami na večierky.
  • Študovala univerzitu St. Andrews, kde sa zoznámila s princom Williamom.
  • Britské médiá velebia jej cit pre módu a jej meno pravidelne figuruje v módnych rebríčkoch.

Vývoj ich vzťahu:

  • September 2001 – William a Kate sa zoznámili na univerzite St. Andrews, kde študovali históriu umenia; o dva roky neskôr spolu údajne začali chodiť, boli tiež zverejnené ich fotografie zo spoločnej lyžiarskej dovolenky vo Švajčiarsku.
  • Apríl 2007 – Podľa tlačových správ sa krátko rozišli, keď William údajne vyhlásil „že sa z ich vzťahu vytratila radosť“.
  • November 2010 – Oficiálne oznámené zasnúbenie, princ William požiadal Kate o ruku na súkromnej dovolenke v Keni mesiac predtým.
  • 29. apríla 2011 – Svadba, okázalý ceremoniál v londýnskom Westminsterskom opátstve, William a Kate sa stali vojvodom a vojvodkyňou z Cambridge.
  • 3. decembra 2012 – Buckinghamský palác oznámil, že Kate je tehotná; termín pôrodu bol ohlásený na júl.
  • 22. júla 2013 – sa im narodil syn George Alexander Louis, princ George z Cambridge.
  • 7. septembra 2014 – Bolo oznámené, že kráľovský pár čaká narodenie ďalšieho potomka.
  • 2. mája 2015 – Vojvodkyňa Kate porodila dcéru.
13 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #pôrod #vojvodkyňa Catherine #dcéra

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...