Charlize Theron? V Hollywoode je žena buď dobrá matka, alebo štetka

Príležitosti pre ženy v Hollywoode nie sú práve pestré. Naznačila to herečka Charlize Theron, ktorú od štvrtka môžu diváci vidieť, či spoznávať vo filme Mad Max: Šialená cesta.

16.05.2015 00:00
debata
zväčšiť Herečka Charlize Theron pózuje v kreácii Dior. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Charlize Theron Herečka Charlize Theron pózuje v kreácii Dior.

Tridsaťdeväťročná rodáčka z Juhoafrickej republiky predstavila snímku aj na festivale v Cannes a na otázku novinárov uviedla, že ju veľmi bavil kontrast jej fyzického vzhľadu s tým, ktorý si vyžadovala jej filmová hrdinka Furiosa – bývalá sexuálna otrokyňa v postapokalyp­tickom svete bez väčšiny prírodných zdrojov.

Úchvatná Charlize Theron na filmovom festivale...
Režisér George Miller (vľavo) prichádza s...
+27Herečka Naomi Watts pózuje fotografom v Cannes.

Pre rolu sa Theron nechala ostrihať dohola, časť filmu hrá s protézou na ruke a nechávala sa hodiny líčiť do unavenej a zafúľanej podoby. „Pri čítaní scenára bola časť môjho ja doslova šokovaná, koľko priestoru tá postava dostáva a ako emocionálne ťahá príbeh,“ vyjadrila sa pre The Guardian herečka.

Podľa kritikov je vo filme napriek ústrednému mužskému hrdinovi ženám prisúdená silná pozícia, niektorí kritici dokonca hovoria o feministickej propagande zo strany režiséra Georga Millera. „Myslím si, že George len ukázal, aké sme my ženy v skutočnosti. Sme rady rôznymi osobnosťami. Dokážeme byť rovnaké temné, alebo nežné ako muži. Nie sme len vychovávateľky, alebo krmičky,“ skonštatovala bývalá modelka.

zväčšiť Herečka Charlize Theron na zábere z filmu Mad... Foto: Continental Film
Charlize Theron Herečka Charlize Theron na zábere z filmu Mad Max: Fury Road.

„Vo filme býva žena vnímaná buď ako skvelá matka, alebo dobrá prostitútka, ale nikdy nie oboje súčasne. Celý problém, ako filmy reprezentujú ženy, siaha ešte niekam k Madonna/štetka komplexu. Akoby ste nemohli byť skvelá matka a zároveň prostitútka súčasne. Akoby to bolo nemožné,“ vyhlásila blondínka a dodala, že skutočnosť je omnoho pestrejšia.

Do Cannes pricestovala s partnerom Seanom Pennom, s ktorým sa objavili aj na slávnostnej štvrtkovej premiére. Herečka žiarila v žltých šatách Dior Couture. Na festival pricestoval s Theronovou aj adoptívny syn Jackson.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #žena #Charlize Theron #príležitosť #Cannes 2015 #Mad Max: Šialená cesta

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...