Mám 37 a som už 'pristará' na milenku, šokuje Maggie Gyllenhaal

Na Oscara nominovaná herečka Maggie Gyllenhaal sa pred časom dozvedela, že vo svojich 37 rokoch je príliš stará na to, aby hrala milenku 55-ročného muža. Vyhlásila to v rozhovore s časopisom The Wrap a jej poznámka ihneď vyvolala búrku on-line komentárov.

24.05.2015 14:00
debata
Maggie Gyllenhaal prišla v kreácii Roland Mouret. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Maggie Gyllenhaal prišla v kreácii Roland Mouret. Maggie Gyllenhaal prišla v kreácii Roland Mouret.

„Mám 37 rokov a nedávno mi povedali, že som príliš stará, aby som hrala milenku 55-ročného muža. Šokovalo ma to. Najskôr som sa cítila mizerne, potom som bola nahnevaná a nakoniec som sa tomu zasmiala,“ vyhlásila herečka.

Časti rozhovoru okamžite začali kolovať po Twitteri a Facebooku, a napríklad internetový server Salon.com ich okomentoval slovami: „Tento prípad len ukazuje holú pravdu o tom, ako neuveriteľne sexistický je Hollywood.“

Začiatkom tohto mesiaca Americký zväz pre občianske práva (ACLU) vyzval vládu, aby nejakým spôsobom reagovala na „všeobecné vylúčenie režisérok z amerického filmového a televízneho priemyslu“.

V liste zaslanom federálnemu a kalifornskému štátnemu úradu pre občianske práva ACLU uviedol, že ide o „systematický vzorec a prax diskriminácie a vylúčenia, čo nemožno tolerovať“.

V roku 2014 podľa údajov ACLU režisérky natočili len sedem percent z 250 najvýnos­nejších filmov roka. V porovnaní s rokom 1998 to znamená pokles o dve percentá.

Gyllenhaal, ktorú v roku 2009 nominovali na Oscara za film Crazy Heart, je staršou sestrou herca Jakea Gyllenhaala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #vek #milenka #rola #Maggie Gyllenhaal

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...