Sienna Miller o rovnosti žien: Veci sa začali hýbať dobrým smerom

Čoraz častejšie sa ozývajú kritické hlasy známych žien na problém rovnosti. Napriek zdaniu, nefunguje ani vo filmovom priemysle.

28.05.2015 07:00
Sienna Miller Foto: ,
Herečka Sienna Miller.
debata

Podľa herečky Sienny Millerovej rastú jej obavy z toho, ako nerovno sa vo filmovom biznise pristupuje k mužom a ženám. „Vlastne to platí pre celý svet a asi každý biznis. Ale na druhej strane mám pocit, že uplynulý rok bol pre ženy veľmi dôležitý,“ vyznala sa hviezda pre portál The Cut.

Podľa nej sa totiž otvorila konverzácia na túto tému a odohráva sa na širokom poli a medzinárodnom meradle. „Myslím si, že je čas zaujať postoj v otázke rovnosti platov medzi mužmi a ženami a všetkého ostatného,“ vyhlásila 33-ročná Američanka. „Ale či už je to svetová kampaň HeForShe, alebo v Amerike potenciálna ženská kandidátka na funkciu prezidenta, veci sa začali hýbať správnym smerom,“ nádejala sa Miller.

Diskusiu o tom, že ženy majú slabšie postavenie vo filmovom priemysle odštartovali po tom, čo z centrály Sony kvôli hackerskému útoku unikli maily, ale aj účtovné záznamy. Podľa nich napríklad ženské hviezdy filmu Špinavý trik, herečky Jennifer Lawrence a Amy Adams, dostala za účinkovanie zaplatené výrazne menej ako ich mužskí kolegovia.

Herečka Emily Blunt sa zase nedávno na festivale v Cannes vyznala, že by si nezahrala vo filme Sicario, ak by scenárista nebol odolný a neoblomný. Filmové štúdiá, ktoré jeho látka zaujala, totiž viackrát žiadali, aby hlavný ženský charakter prepísal na mužský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #Hollywood #Sienna Miller #feminizmus #rovnosť

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...