Deti Kelly Rutherfordovej sa museli vrátiť do Monaka

Deti americkej herečky Kelly Rutherford poslali na príkaz newyorského súdu späť do Monaka, kde žije jej exmanžel, nemecký podnikateľ Daniel Giersch.

12.08.2015 12:31
Kelly Rutherford Foto: ,
Herečka Kelly Rutherford na archívnom zábere.
debata

Rutherford a Giersch boli manželmi v rokoch 2006 až 2010. Rozišli sa v roku 2008, v čase, keď bola 46-ročná rodáčka z Elizabethtown v štáte Kentucky po druhý raz tehotná. Po rozvode mali mať osemročného Hermesa a šesťročnú Helenu v striedavej starostlivosti. Keďže však Gierschovi zrušili víza a musel opustiť USA, nemohol by svojich potomkov vídať. Súd preto v roku 2012 rozhodol, že obe deti budú žiť s ním a herečka ich bude môcť navštevovať.

Deti boli počas ostatných šiestich týždňov na prázdninách u matky v New Yorku. Rutherford sa počas tohto obdobia usilovala, aby dostala Hermesa a Helenu do výhradnej starostlivosti, pričom súdy v Kalifornii i New Yorku vyhlásili, že to nie je v ich právomoci.

Herečka preto v piatok uviedla, že svojich potomkov odmieta poslať k otcovi, ktorý ju označil za únoskyňu a požiadal súd o prevoz detí do Európy. Newyorská sudkyňa Ellen Frances Gesmer v utorok oficiálnej žiadosti vyhovela. Predstaviteľka Lily van der Woodsen zo seriálu Gossip Girl (2007 – 2012) sa tak musela s deťmi rozlúčiť a nechať ich po pojednávaní odísť s Gierschovou matkou.

Monacký súd 3. septembra rozhodne o tom, ako to bude s poručníctvom detí. Giersch sa podľa vlastných slov nechystá trestať exmanželku za to, že chcela, aby deti ostali s ňou. Jeho právni zástupcovia však chcú upraviť podmienky stretávania sa tak, aby sa už nikdy nezopakovalo to, čo sa dialo počas ostatných dní.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #súd #návrat #Monako #Kelly Rutherford

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...