Rytmus aj Rakovská pre Jacksona nespali, Tina nenašla slová

"Nemal som idol nikdy, ale Michael Jackson ovplyvnil môj názor na hudbu," uviedol pre Pravda.sk raper Rytmus. V noci z utorka na stredu sa objavil na svetovej premiére dokumentu This is it o pripravovanom turné zosnulého kráľa popu.

28.10.2009 12:52
Barbora Rakovská a Tomi Popovič Foto:
Partneri Barbora Rakovská a Tomi Popovič si užili nočnú premiéru hudobného dokumentu This is it.
debata

„Na plátne bolo vidieť, že okolo neho bolo veľa dobrých hudobníkov a tanečníkov, ale on tam proste svietil. Neuveriteľná muzikálnosť, veľká osobnosť. Jednoducho to celé úplne zjedol,“ nadšene zhodnotil slovenský raper nový dokument, ktorý sa bude premietať v kinách len dva týždne. „Myslím, že človek ako on sa ešte nenarodil a už ani nenarodí. Takto to už nikdy nikto nevychytá,“ doplnil.

Hudobný dokument sa páčil aj moderátorke Barbore Rakovskej a jej priateľovi, spevákovi Tomimu Popovičovi. Kvôli nočnej premiére, ktorá sa vysielala v rovnakom čase v sedemnástiach mestách po celom svete, nešli ani spať. „Nemohli sme si nechať ujsť túto premiéru. Len ma mrzí, že tu nikto nebol. Neviem, či Slovensko ešte spí, alebo čo robí. Ale som šokovaný, že prišlo 35 ľudí,“ rozhovoril sa Popovič.

Premiéra dokumentu This is it plná hviezd – v Los Angeles aj v Londýne

„Ja by som chcela vedieť, kto osloví Slovákov. Lístky sa dali kúpiť a veľmi veľa ľudí bolo pozvaných. Videli sme poloprázdnu kinosálu, pričom Bratislava bola jedným z mála miest, kde sa svetová premiéra konala. Ani neviem, či to je hanba, alebo čo vlastne,“ zauvažovala Rakovská.

Kritický však bol aj Rytmus. „Keď zomrel Jackson, všetci dali veľkú pózu, ako im chýba a že všetci vyrastali na Jacksonovi. Ale to je podľa mňa veľká blbosť. Slovenský národ nepreciťuje černošskú muziku. Stačí mu, keď počuje pesničky ako Horela hora horela a Chyťme sa za ruky a takéto pi…,“ skonštatoval. „Ale je mi to jedno. Mám Michaela Jacksona rád, viem, že ma ovplyvnil a mne film dal úplne veľa. Tí, čo majú radi Michaela, nech si ho idú pozrieť,“ odkázal.

Hudobník Tomi Popovič tiež potvrdil, že kráľ popu patril k jeho idolom. A chcel by sa mu priblížiť v obsahu skladieb. „Ja píšem veľa o láske, zaľúbení, o sexe. To je krásne, ale viac by som chcel písať o svete, o ľudských problémoch. Tak ako to robil Michael.“

Hrajte o cédečka This is it a lístky na film

Medzi divákmi sa objavil aj moderátor Matej „Sajfa“ Cifra či speváčka Tina. Tá opúšťala kinosálu nadránom dojatá a na našu prosbu o rozhovor uviedla: „Nehnevajte sa, teraz naozaj nie som schopná.“

Takmer dve hodiny trvajúci dokument, ku ktorému zároveň vyšiel hudobný nosič, zobrazuje dni príprav Michaela Jacksona na koncertnú šou, ktorá sa mala konať v londýnskej O2 Arene. Na plátne odznejú mnohokrát celé skladby, diváci môžu vidieť skvelé choreografie, profesionála Jacksona, ale aj skvelý tím okolo neho. Snímka sa bude premietať len dva týždne. Následne sa objaví na DVD-nosičoch.

V noci z utorka na stredu sa premiéra konala napríklad aj v Los Angeles či v Londýne. Obe mestá privítali na červenom koberci známe tváre sveta hudby a filmu. Viac nájdete v našej galérii.

Partneri Barbora Rakovská a Tomi Popovič si...
debata chyba

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...