Alanis Morissette: Žrala som, zvracala, hladovala a znovu sa prejedala

Kanadská speváčka Alanis Morissette zápasila v mladosti s poruchami príjmu potravy.

25.08.2015 13:40
Alanis Morissette Foto: ,
Speváčka Alanis Morissette na archívnej snímke.
debata

Štyridsaťjedenročná rodáčka z Ottawy o svojom trápení porozprávala v rozhovore pre magazín Women’s Health. „Veľkú časť života som bola odlúčená od spoločnosti. Prejavilo sa to rôznymi poruchami príjmu potravy či tým, že som v mladosti nemala stanovené žiadne hranice pokiaľ išlo o sex, ani som si neuvedomovala, že vôbec nejaké existujú. Určiť si hranice bolo pre mňa po duchovnej stránke veľmi dôležité. Vyžadovalo to tréning, no prakticky mi to pomohlo zostať v mojom tele,“ prezradila interpretka.

„Pri liečbe problémov súvisiacich s príjmom potravy vyvstala pre mňa otázka ‚Čo znamená ostať triezvy pokiaľ ide o jedlo?‘. V prípade alkoholu je to jednoduché, nepijete ho alebo nechodíte do baru. Pri heroíne sa snažíte neprísť s ním do kontaktu. Potravu však musíte prijímať. Ako môže zaujať ‚triezvy‘ prístup niekto, kto rovnako ako kedysi ja dostane záchvat žravosti, potom zvracia, hladuje a opäť sa prejedá?“ doplnila Morissette.

„Vyrastala som na makarónoch so syrom, neskôr som však prišla na to, že keď som z jedálnička vylúčila mliečne výrobky, stratili sa aj určité prejavy alergie, ktorá ma trápila. Všimla som si tiež, že keď konzumujem listovú zeleninu bohatú na živiny, lepšie spím a som aj menej náladová. Jedlo samotné je pre mňa liekom,“ uzavrela speváčka, ktorá sa tiež snaží eliminovať stres. Ten je totiž podľa nej pre ľudstvo veľkou hrozbou.

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #rozhovor #Alanis MOrissette #psychika #porucha príjmu potravy

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....