Tomáš Bezdeda: Láska a sex je to, čo ľudí zaujíma

Slovenský spevák a hudobník Tomáš Bezdeda, známy z prvého ročníka súťaže Slovensko hľadá SuperStar (2004) sa stále živí hudbou.

04.09.2015 02:00
TomᚠBezdeda Foto: ,
Spevák Tomáš Bezdeda.
debata

„Za tých jedenásť rokov som vydal tri albumy a robím ďalšie pesničky. Vyštudoval som síce Ekonomickú univerzitu, ale muzika je to, čo ma stále živí. Mali sme veľa koncertov s kapelou, v lete to boli rôzne mestské slávnosti a open airy a teraz robím na nových veciach. Verím, že sa raz moja práca odrazí aj v rádiách, no ešte to chce nejaký vývoj, treba to trochu nakopnúť, ale ambíciu mám, aj nápady, pesničky, životnú múzu a skúsenosti,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA. Najlepšie skladby podľa neho vznikajú, keď sa človeku celkom nedarí. „Ako sa hovorí, muzikant vtedy najlepšie skladá, keď je hladný a naštvaný,“ zasmial sa Bezdeda.

Dnes sa mu vraj nové veci píšu o poznanie ľahšie ako kedysi. „Budem mať onedlho 30 rokov a to už človeku tie texty veria inak, ako keď som mal osemnásť. Čím je muzikant starší, tým je to lepšie,“ uznal. „Pracujem na tom, aby to, čo píšem a čím sa prezentujem, bolo uveriteľné a mám pocit, že už je za tie roky moja muzika svojím spôsobom naozaj vyzretejšia,“ povedal.

V poslednom čase ho podľa jeho slov čoraz viac láka zahraničie. „Veľmi ma láka spievať po anglicky a láka ma aj zahraničie. Zdokonalil som sa v jazyku a chcel by som to teraz využiť a spraviť niečo, z čoho by boli ľudia prekvapení – dúfam, že v dobrom,“ podotkol 29-ročný rodák zo Žiliny.

Tematicky sa Bezdeda vo svojich piesňach často vracia k láske. „Myslím, že každá pesnička, či chceme alebo nechceme, je o láske, či už je to láska matky k dieťaťu alebo láska k nejakej aktivite, k nejakému hobby alebo je to láska medzi dvoma ľuďmi. Vždy, keď si vypočujem pesničku od hociktorej kapely, vždy je tam spomenuté niečo o láske, je to taká vďačná téma, stále to tu je a drží nás to pri živote – tá láska, milovanie, sex a jedno s druhým,“ poznamenal mladý interpret. Za romantika sa však napriek tomu sám nepovažuje. „Ja som v skutočnosti akčný rocker, len to o mne ešte ľudia nevedia. Vo mne to vrie, a keď to vybuchne, tak koniec,“ zavtipkoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hudba #piesne #Tomáš Bezdeda

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...