Marika Gombitová je po rokoch bez nominácie na Slávika

Nominácie v troch hlavných kategóriách ankety Slávik sú už známe. Po uzavretí prvého hlasovania organizátori zverejnili mená interpretov, ktorí dostali najviac hlasov.

20.11.2009 09:37
Marika Gombitová a Miroslav Žbirka Foto:
Marika Gombitová s Mekym Žbirkom
debata

Veľké zmeny medzi favoritmi oproti minulým ročníkom nie sú. Ale jedna predsa len. Po rokoch sa do najlepšej ženskej päťky nedostala speváčka Marika Gombitová. Nekorunovaná kráľovná slovenskej populárnej hudby bola doteraz vždy aspoň medzi nominovanými. Naposledy získala bronzového Slávika pred tromi rokmi.

„Raz táto chvíľa musela prísť. Prečo je to práve teraz? Ťažko povedať. Zrejme mladšie ročníky speváčok zaujali viac,“ zhodnotil Pavol Danišovič, ktorý je producentom ankety Slávik, Gombitovej vypadnutie zo špičky.Gombitová má v súčasnosti 53 rokov. V roku 1980 prekonala ťažkú autonehodu, ktorá ju pripútala na invalidný vozík. V roku 2002 prestala jedna z najslávnejších slovenských speváčok vystupovať na verejnosti. Len sem-tam sa teraz o nej v médiách vyskytne zmienka.
Napriek tomu v ankete Slávik bodovala stále celých tridsať rokov.

Ako sa Gombitová v súčasnosti má, tuší len veľmi úzky okruh ľudí. „Takmer vôbec nie sme v kontakte. Neberie telefóny ani nezavolá naspäť,“ potvrdil včera jej dvorný textár Kamil Peteraj. Ešte prednedávnom patril do kruhu vyvolených.

Podľa Peteraja však nominácia v ankete Slávik určite nepatrí medzi speváčkine priority.
V ankete Slávik sa Marika Gombitová po prvý raz objavila v roku 1977. Vtedy ju ešte pre celé Československo organizoval časopis Mladý svět. Speváčka skončila na 47. mieste. Jej popularita však prudko rástla. V roku 1978 už bola v prvej štvorke a prvého bronzového Slávika získala po vydaní sólovej platne Dievča do dažďa v nasledujúcom ro­ku.

Odvtedy sa do prvej päťky speváčok dostala každý rok, keď sa anketa konala.
V 70. rokoch patrila Marika Gombitová k najslávnejším a najžiadanejším speváčkam v Československu. Vypredávala koncertné sály a žala úspech za úspechom. Zlom v jej živote i kariére prišiel v noci z 30. novembra na 1. decembra 1980. Po ťažkej autonehode ochrnula od siedmeho stavca nadol.

Vtedy to ešte vyzeralo sľubne. Gombitová už po pol roku spievala na Bratislavskej lýre a nahrala ešte niekoľko pesničiek. Potom sa síce odmlčala, ale v roku 2000 zas spievala na vyhlasovaní ankety Slávik. Vystúpila aj v televíznej relácii Nočné lampy, ktorú na Markíze uvádzala Jarmila Hargašová.

Naposledy sa speváčka na verejnosti ukázala v roku 2002. Vtedy spievala vtedy na udeľovaní cien Zlatý puk. V auguste 2005 nahrala dueto Tajnosľubná s Miroslavom Žbirkom. A keď v roku 2007 vyhrala jej pesnička Vyznanie televíznu súťaž Hit storočia, poďakovala sa fanúšikom prostredníctvom Rádia Viva.

debata chyba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...