Sam Smith chce byť hovorcom gej komunity

Anglický spevák Sam Smith by chcel, aby ho ľudia vnímali ako osobu, ktorá hovorí za homosexuálov.

23.10.2015 18:33
Sam Smith Foto: ,
Spevák Sam Smith na vyhlásení cien GQ Men of the Year Awards 2015.
debata

Vyjadril sa tak v rozhovore pre magazín NME. „Chcem byť hovorca. Chcem byť postavou v gej komunite, ktorá hovorí za homosexuálov. Predávam albumy v krajinách, kde gejov zabíjajú, a to je pre mňa veľká vec. Pretože možno jeden človek v tej krajine si zoberie môj album a zistí, že je od homosexuálneho umelca, a to zmení názor,“ povedal. Zároveň pritom podotkol, že to že je homosexuál, neznamená, že chcel aby jeho album oslovil len jednu komunitu, ale všetky. „Chcel som, aby sa každý, gej alebo heterosexuál, vedel stotožniť s tým, že spievam o mužoch, tak ako som sa ja stotožnil so Steviem Wonderom alebo Johnom Legendom, ktorí spievali o dievčatách,“ do­dal.

V rozhovore nevynechal ani najnovšiu bondovku Spectre, ku ktorej naspieval pieseň Writing's On The Wall a s ktorou dobyl britský singlový rebríček. Priznal, že filmovú sériu nepoznal tak dobre a najradšej mal preto Bonda v podaní Daniela Craiga, no teraz by si želal, aby ďalším agentom 007 bol niekto ako Roger Moore alebo Sean Connery. „Keď som si pozrel všetky filmy, zistil som, že Conneryho a Moorea mám najradšej. Milujem akí sú na úrovni,“ dodal.

Úspech má aj Smithov album In the Lonely Hour, s ktorým bol v prvej desiatke UK Chartu nepretržite celých 69 týždňov. Spájajú ho však so smútkom, ktorý, ako spevák priznal, má v sebe od detstva.

„Mal som úžasné detstvo, ale myslím si, že som sa narodil s trochou smútku v sebe. Vždy ma priťahovali také veci. Či to boli smutné filmy alebo smutná hudba. Som zraniteľná a citlivá osoba. Nad všetkým veľmi premýšľam. Prehnane si uvedomujem všetko v mojom živote a toto sebauvedomenie ma drží pri zemi. Som preto vďačný za svoj smútok,“ skonštatoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #homosexuál #komunita #hovorca #Sam Smith

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...