Beáta Dubasová: Keď raz prestanem spievať, bude to pre mňa ťažké

Slovenskú speváčku Beátu Dubasovú hreje pri srdci, že jej pesničky ani po rokoch ľuďom nezovšedneli a stále si ich spolu s ňou radi zaspievajú.

01.12.2015 08:00
Speváčka Beáta Dubasová. Foto:
Speváčka Beáta Dubasová.
debata

„Ľudia aj po 30 rokoch poznajú moje piesne a stále ma volajú spievať na rôzne akcie, z čoho sa najviac teším. Nesmierne ma to napĺňa. Keď raz prestanem spievať, bude to pre mňa ťažké,“ povedala v rozhovore.

O kariére speváčky snívala vraj už ako päťročná. „Ja som od piatich rokov o inom nerozmýšľala, bol to môj sen a sama sa divím a som zároveň šťastná aj vďačná, že to takto vyšlo, lebo vidím, koľko je tu dnes vynikajúcich spevákov a nie vždy je pravidlom, že uspejú. Často za to môže aj šťastie, osud či náhoda,“ zamyslela sa sympatická rodáčka zo Stropkova.

Dnes to majú podľa nej mladí interpreti v hudobnej branži oveľa ťažšie, ako to bývalo za čias, keď začala spievať ona. „Dnes je už iná doba, veľká konkurencia a mladí to majú ťažšie. Teda ani my sme to nemali ľahké, ale všetko bolo také menšie a uzavreté, fungovali sme hlavne tu na tomto malom piesočku a aj keď sa robili napríklad platne aj v angličtine, tak akurát pre Bulharsko a najbližšie okolie. Spropagovať sa celosvetovo nie je sranda, dnes mi to už celé príde ako taká šoubiznisová mašinéria,“ poznamenala speváčka, ktorá však každému mladému talentovanému interpretovi drží zo všetkých síl palce.

„Všetkým mladým ľuďom v tejto branži držím palce. Bola by som zároveň veľmi rada, keby naše rádiá zmenili tak trochu tú svoju politiku a začali hrávať viac slovenskej hudby, aby sme aj o 30 rokov poznali pesničky a spevákov, ktorí tu teraz začínajú. Mám taký pocit, že dnes je pesnička v rádiu mesiac a dovi, dopo, odchod. Je to veľmi rýchle,“ povzdychla si známa interpretka, ktorá tento rok predstavila v rádiách hneď dva nové single – pesničku Som, ku ktorej v júli na YouTube zverejnila i videoklip a vianočný duet Ježiško je v každom z nás, v ktorom si zaspievala po boku country speváka Allana Mikušeka.

"Na túto spoluprácu ma oslovil Allan a ja som to s radosťou prijala, lebo je to krásna, pomalá, vianočná koleda, taká ‚čistá studnička‘,“ uviedla Dubasová, ktorú v nasledujúcich týždňoch čaká podľa vlastných slov vystúpenie za vystúpením. „Čakajú ma teraz vianočné koncerty, či už moje vlastné, alebo hosťovanie u iných spevákov – Niky Karch, či Allana Mikušeka a tiež rôzne benefície pre deti a po Novom roku zas plesová sezóna. Január a február mám už teraz skoro celý plný,“ prezradila s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #pieseň #Beáta Dubasová

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...