Vracia úder? Bill Cosby žaluje sedem žien, ktoré údajne zneužil

Americký herec Bill Cosby podal v pondelok protižalobu na sedem žien, ktorého ho obvinili zo sexuálneho napadnutia.

15.12.2015 13:25
Bill Cosby a Camille Cosby Foto: ,
Manželia Bill Cosby a Camille Cosby na zábere z novembra 2014 - krátko predtým, ako vypukla kauza o sexuálnom zneužívaní, z ktorého viní známeho herca a komika viacero žien.
debata

Sedemdesiatosem­ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) zažaloval Tamaru Greenovú, Therese Serigneseovú, Lindu Traitzovú, Louisu Moritzovú, Barbaru Bowmanovú, Joan Tarshisovú a Angelu Leslieovú, ktoré naňho spoločne podali žalobu za urážku na cti, pretože Cosbyho právni zástupcovia verejne označili ich tvrdenia za absurdné a nepravdivé.

Cosby ich taktiež zažaloval za urážku na cti. Jeho právnička Monique Pressley uviedla, že tvrdenia menovaných žien poškodili Cosbyho reputáciu a spôsobili mu stres.

Cosby v súčasnosti čelí viac než 50 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom niektoré zo žien naňho podali aj žaloby. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra herca v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred tromi rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Cosby v tomto prípade svedčil v októbri, pričom sudca by mal do 22. decembra rozhodnúť, ktoré časti výpovede zverejnia. Okrem toho Cosbyho zažalovali aj Janice Dickinson, Chloe Goins, Renita Hill a Kristina Ruehli.

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #žaloba #delikt #Bill Cosby

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...