Tamara Šimončíková Heribanová má rozprávkové Vianoce

Pre Tamaru Šimončíkovú Heribanovú sú Vianoce idylickým časom, ktorý sa pre ňu spája predovšetkým s atmosférou lásky, ľudskosti, pokoja a sebareflexie.

25.12.2015 17:07
Knižná autorka Tamara Šimončíková-Heribanová...
Knižná autorka Tamara Šimončíková-Heribanová.
debata (5)

„Svet akoby na chvíľu spomalil a aj preto Vianoce nevnímam ani tak ako obdobie v roku, ale viac ako intenzívny pocit harmónie. Najkrajším darom sú spoločne strávené chvíle v okruhu najbližších. S maminou a sestrou pečieme perníčky a všelijaké vianočné pečivo. Zbožňujem vôňu vanilky, škorice, klinčekov, čokolády, orechov, ktorá je u nás všadeprítomná,” vyznala sa.

Na Štedrom dni má najradšej rozprávkovú atmosféru, ktorá visí vo vzduchu na každom kroku. „Aj keď mám vyše tridsať, užívame si sánkovačku v lese či stavanie snehuliaka. Vianoce sú u nás tak trošku rozprávkové a to nielen vďaka rozprávkam, ktoré si užívam či už prostredníctvom televízneho programu alebo aj príbehov, ktoré nám s radosťou rozpráva naša osemdesiatročná babička,” prezradila.

Ako ďalej uviedla pre agentúru SITA, rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavajú. „U nás doma nechýba dodržiavanie tradícií zo strany mojich starých a prastarých rodičov. Spievame koledy v sprievode harmoniky, na ktorej hrá náš tatino, rozkrajujeme jabĺčka a podľa jadrovníka hádame či budeme nasledujúci rok zdraví, pred večerou nechýba čítanie z Biblie, v strede sviatočne prestretého stola sa nachádza sito s ovocím a pod tanierom šupinky z kapra pre hojný rok. Tento rok moja sestra Babsy zabezpečila už niekoľko mesiacov vopred všetko potrebné na liatie olova. Som zvedavá čo z tajomného tvaru stuhnutého olova vyčítame. Pekné na vianočnej večeri je aj to, že spomíname na tých, ktorí už medzi nami nie sú a tešíme sa, že môžeme byť v zdraví spolu," uzatvorila nastávajúca mamička Tamara Šimončíková Heribanová s tým, že tohtoročným sviatkom na magickosti pridáva skutočnosť, že už začiatkom roka sa im rozrastie rodina.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #tradície #Tamara Šimončíková-Heribanová

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...