Desivé finále divadelnej hry! Herec sa skutočne obesil počas predstavenia

Desivé vyvrcholenie malo divadelné predstavenie alternatívneho predstavenia v talianskej Pise. Počas hry sa totiž jeden z hercov skutočne obesil a všimla si to až zdravotná sestra, ktorá bola v hľadisku.

03.02.2016 11:25
Raphael Schumacher Foto:
Taliansky herec Raphael Schumacher na archívnej snímke zo sociálnej siete.
debata (4)

Reč je o Raphaelovi Schumacherovi, členovi divadelného súboru Teatro Lux, ktorý mal v jednej zo scén absolvovať falošné obesenie. Na hlavu mu natiahli slučku, ktorá však mala byť falošná a pod hercom mal byť umiestnený podstavec. Kým na generálke scénu odskúšali s úspechom, počas samotného predstavenia údajne podstavec nebol na svojom mieste. Samotná scéna sa však odohrávala v exteriéri a lano viselo z figovníka.

Herec mal na hlave natiahnutú masku, čo znemožnilo rýchlejšie identifikovať, že vlastne bojuje o dych a život. Jeho smrteľnú triašku si všimla až zdravotná sestra, ktorá bola jednou z diváčok predstavenia. Hoci pohotovo zasiahla a s pomocou ľudí zo súboru herca zvesili, ten momentálne stále leží v kóme a bojuje o život. Celú nehodu momentálne vyšetruje polícia.

Umelecká riaditeľka divadla Gabriele de Luca uviedla, že nik netuší čo sa vlastne stalo. „Sme šokovaní, ale bude na polícii, aby objasnila tento nečakaný čin,“ citoval divadelníčku server Il Giorno. Podľa denníka to bol však práve herec Schumacher, ktorý na poslednú chvíľu zmenil smrť postavy v predstavení a zmenil scenár. Pôvodne jeho charakter mal umrieť po streľbe falošnými nábojmi, no on presadil smrť obesením ako autentickejšiu a drsnejšiu v rámci charakteru hry.

Aj preto sa polícia momentálne zaoberá okrem vyšetrovania v domácom prostredí aj vypočúvaním hercovej rodiny a najbližších. Ako pre denník uviedla jeho mama, len nedávno zomrel jej manžel a Schumacherov otec a zároveň sa herec rozišiel so svojou priateľkou. No vyjadrila sa, že mala pocit, že opäť našiel rovnováhu a pokoj a vylúčila, že by išlo o pokus o samovraždu. „Nenechal žiaden list na rozlúčku,“ uviedla.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #smrť #divadlo #PISA #obesenie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...