Príčina stále neznáma. Pitva neurčila, ako zomrel Prince

Predbežné výsledky pitvy zosnulého amerického speváka a hudobníka Princa zatiaľ neodhalili príčinu jeho smrti.

23.04.2016 17:47
Prince Foto: ,
Spevák a hudobník Prince na zábere z roku 1997.
debata (7)

Ako vo vyhlásení informovala hovorkyňa kancelárie súdneho lekára mesta Ramsey v štáte Minnesota Martha Weaver, dôvod úmrtia preukážu toxikologické testy. „Úrad nezverejní informácie, kým naše výsledky nebudú kompletné,“ uviedla Weaver a dodala, že ich zhromažďovanie môže trvať niekoľko dní, až týždňov.

Spevák a hudobník Prince.
Spevák Prince na archívnom zábere.
+8Spevák a hudobník Prince na zábere z roku 1997.

Podľa slov zástupcu minnesotskej polície Jima Olsona však nie je dôvod sa domnievať, že umelec spáchal samovraždu. „Na tele neboli stopy poranení, čo naznačuje, že spevák zomrel sám,“ vysvetlil a podotkol, že prípad je stále v procese vyšetrovania.

Pitva legendárneho interpreta sa začala v piatok o deviatej hodine ráno miestneho času a trvala štyri hodiny. Telo speváka v rovnaký deň vydali jeho rodinným príslušníkom. Princa našli mŕtveho vo štvrtok vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Dožil sa 57 rokov. Zástupca polície Jason Kamerud uviedol, že záchranku zavolal nemenovaný muž o 9:43 miestneho času. „Potrebujeme záchranku. Niekto je tu v bezvedomí. Ach, sme v Princovom dome a ten človek je mŕtvy. Ľudia sú zdesení,“ uviedol telefonujúci a dodal, že nevie, ako hudobník zomrel. Záchranná služba muzikanta resuscitovala, no o 10:07 ho vyhlásili za mŕtveho.

Na úmrtie už reagovalo množstvo známych osobností, ako napríklad Paul McCartney, Madonna, Elton John, Antonio Banderas, Justin Timberlake a ďalší. Vo štvrtok večer osvietili fialovou farbou niektoré známe stavby – Eiffelovu vežu v Paríži, halu Superdome v New Orleans, The Forum v kalifornskom meste Inglewood, City Hall v San Franciscu či Los Angeles, a tiež štadión Target Field v hudobníkovom rodnom Minneapolise, čím odkázali na interpretov veľký hit Purple Rain (Purpurový dážď, pozn. SITA).

Pred spevákovým domom Paisley Park, v ktorom mal aj nahrávacie štúdio, sa po zverejnení smutnej správy začali schádzať fanúšikovia, ktorí tam nechávajú rôzne odkazy a predmety. „Jeho hudba je soundtrackom môjho života. Bola so mnou počas detstva, manželstva, rozvodu či mnohých zamestnaní,“ uviedol pre americký týždenník People 55-ročný fanúšik Jeff McCullough.

Muzikanta museli minulý týždeň hospitalizovať v meste Moline v Illinois po tom, ako jeho lietadlo núdzovo pristálo na miestnom letisku, pretože sa cítil zle. Spevák predtým už niekoľko týždňov bojoval s chrípkou, pričom po dvoch 80-minútových vystúpeniach v Atlante, ktoré sa konali 14. apríla, sa jeho zdravotný stav zhoršil. Interpret strávil v nemocnici tri hodiny. Po prepustení pokračoval v ceste domov. Spomínané vystúpenia boli zároveň jeho poslednými koncertmi.

Rovesník zosnulého Michaela Jacksona sa neskôr prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter viackrát poďakoval fanúšikom za podporu a 16. apríla usporiadal doma párty, počas ktorej prítomným predstavil svoj nový fialový klavír a gitaru v rovnakej farbe. „Ako poďakovanie za dobré počasie a všetku lásku a podporu,“ napísal Prince na Twitteri k pozvánke na spomínanú párty. „Nemrhajte modlitbami, počkajte pár dní,“ vyhlásil muzikant počas večera na margo svojho zdravotného stavu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Prince #príčina #pitva

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...