Katka Hasprová sa zmenila na mačku! Len sa na ňu pozrite

V novom muzikáli Divadla Nová scéna Mačky sa Hasprová predstaví v úlohe legendárnej Grizabelly.

29.04.2016 00:00
debata (2)

K úplnej spokojnosti to však energickej interpretke celkom nestačilo, a tak sa v druhej alternácii v muzikáli objaví aj ako domáca mačka Ťapka. „Grizabella a Ťapka sú úplné protiklady. Grizabella je krásna rola, je to sen každej speváčky, takže by som ju za žiadnu inú nemenila, no veľmi som si obľúbila aj Ťapku, pretože tá sa zas veľa hýbe a ja mám strašne rada tanec, takže som šťastná, že mi to takto krásne vyšlo a že si môžem v jednej hre vystriedať takéto protiklady,“ povedala.

Katka Hasprová v muzikáli Mačky. Foto: Ctibor Bachratý
macky foto Ctibor Bachraty 04 Katka Hasprová v muzikáli Mačky.

Známa interpretka má podľa vlastných slov rada všetky zvieratá, no ako stará psíčkarka však predsa len viac ako k mačkám inklinuje k psom. „Nie je to tak, že by som mačky vyslovene neznášala, ale tí psíčkovia sú mi akosi bližší, už sme mali v rodine troch. A do mačacej povahy som sa síce musela teraz vžiť, no nehráme tam našťastie len čisto mačky. V jednotlivých charakteroch nájdete zakomponované aj ľudské elementy, aby to bolo divákom blízke. O to sa mi to hralo zas lepšie,“ poznamenala 43-ročná Bratislavčanka, ktorá vraj spočiatku nebola stotožnená ani s prostredím, kde sa dej muzikálu odohráva. „Bolo pre mňa spočiatku trochu prekvapujúce, že sa príbeh bude odohrávať v obchodnom dome, no tvorcovia chceli pôvodné prostredie zaktualizovať a je pravda, že dnes mnohí ľudia doslova žijú v nákupných domoch a centrách, čo je tak trošku aj škoda. Nechám však pocit na divákov. Som zvedavá, čo na to povedia a ako to príjmu,“ podotkla Hasprová.

Spevácka diva sa po avizovanej muzikálovej premiére plánuje venovať aj ďalším projektom. „Na Mačkách sme sa na Novej scéne pracovali nepretržite celé dva mesiace, takže nebol čas na iné veci. Teraz už odskakujem aj do Čiech, kde hrám hlavnú úlohu v ďalšom Webberovom muzikáli Sunset Boulevard, to je tiež krásne predstavenie, a keď odpremiérujeme Mačky, začnem pripravovať koncert v Redute, na ktorom budeme ešte s piatimi kolegami a za doprovodu českého muzikanta Petra Maláska spievať šansóny Hany Hegerovej,“ prezradila speváčka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mačky #Katarína Hasprová #Divadlo Nová scéna

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...