Karla Gotta ešte čaká operácia brucha. Mala by uzavrieť liečbu

Karla Gotta čaká v prvej polovici mája záverečný chirurgický zákrok v dutine brušnej, ktorý by mal definitívne uzavrieť proces celej onkologickej liečby. ČTK to v sobotu bez ďalších podrobností potvrdila spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová.

01.05.2016 00:00 , aktualizované: 06:50
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto: ,
Český spevák Karel Gott.
debata (3)

Reagovala tak na správu nemeckého denníka Bild, ktorý s odvolaním sa na umelca informoval, že Gott musí koncom budúceho týždňa podstúpiť operáciu, ktorá síce nemá nič spoločné so skorším nádorovým ochorením, je ale životne dôležitá.

Sedemdesiatšes­ťročný Gott denníku oznámil, že jeho rekonvalescencia po liečbe nádorového ochorenia postupuje pomalšie, než predpokladal. Dodal, že má stále veľké problémy s dychom. „Na spievanie a návrat na javisko nemožno ešte dlhú dobu pomýšľať,“ cituje Bild speváka.

Lekári začiatkom vlaňajšieho novembra oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Spevák potom ihneď odštartoval cielenú onkologickú liečbu. Koncom februára prekonal poslednú chemoterapiu a neskoršie vyšetrenia ukázali, že jeho nádorové ochorenie úplne vymizlo.

Gott v minulom roku získal štyridsiatykrát Zlatého slávika, súčasne sa stal Absolútnym slávikom 2015 a dostal aj špeciálneho Platinového slávika. Populárny spevák kvôli ochoreniu zrušil naplánované koncerty.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #liečba #Karel Gott #Bild

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...