Musieť odložiť mikrofón? Asi by som bola učiteľka, tvrdí Mária Čírová

Slovenská speváčka Mária Čírová už odmalička inklinovala k spevu a hudbe. Predmetom ako matematika či fyzika podľa vlastných slov nikdy nerozumela.

02.05.2016 18:00
Speváčka Mária Čírová. Foto: ,
Speváčka Mária Čírová.
debata

„Na matematiku nemám nadanie, nemám logické myslenie. Nikdy to síce nebolo také zlé, že by som ju absolútne nevedela, bola som taká dvojkárka, ale tým, že som z učiteľskej rodiny a rodičia nás drilovali a snažili sa z nás mať jednotkárov, tak tá dvojka z matiky na vysvedčení vždy svietila,“ zaspomínala si na školské časy mladá Trnavčanka.

Na hodinách matematiky vraj vždy spala. „Nebavilo ma to. Možno to bolo trochu aj prístupom učiteľky, ťažko povedať, ale hodiny matiky som vždy prežívala v hladine alfa. Pozerala som sa na učiteľku, pritakávala som a vôbec som nevnímala, čo hovorí,“ zasmiala sa speváčka. „Môj otec bol brutálny matematik, vysvetľoval mi a učil ma doma, jeho to veľmi bavilo, no nedokázala som vnímať ani jeho,“ dodala.

Matematické myslenie, ktoré jej podľa vlastných slov chýba, vidí však na svojom synovi Hugovi. „Hugo má iba šesť rokov a tak mu to myslí, že ma to až prekvapuje. Maroš (Maroš Kachút, Čírovej partner, pozn. red) to má ale tiež, takže Hugo bude zrejme viac po ňom. Ja som bola vždy založená umelecky – hudba, tanec, spev, vždy ma to ťahalo do tejto sféry. Mám pocit, že pre to som sa aj narodila. Aj sa na tom pódiu cítim strašne dobre, hlavne keď vidím tých všetkých spoluhráčov a vokalistov, ako prežívajú jednotlivé vystúpenia. Vtedy si hovorím ‚Som tu asi dobre‘,“ dodala Čírová.

Ak by predsa len musela známa speváčka mikrofón a klavír jedného dňa odložiť a zvoliť si iné povolanie, stala by sa vraj učiteľkou. „Asi by ma bavilo učiť deti. Pokojne všetko okrem tej matiky. Prvý stupeň by som, myslím, zvládla,“ podotkla.

debata chyba
Viac na túto tému: #spev #Mária Čírová #matematika #nadanie

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....