Adam a Andreas Žampovci ako súperi? Zmerajú si sily, ale nie na snehu

Adam Žampa: Ak ma niekto berie ako svoj idol, je to pre mňa pocta.

25.05.2016 11:00
 DSC0528 Foto:
Zľava: Ivan Jakeš, Adam Žampa, Andreas Žampa a Mirka Kosorínová sa v sobotu stretnú s fanúšikmi v bratislavskom Ružinove.
debata

Adam a Andreas Žampovci si zmerajú sily. Nie však na snehu, ale na inom, pevnejšom povrchu. A obaja sa na výzvu tešia. Ide totiž o beh. Ktorý z úspešných bratov má v tejto atletickej disciplíne navrch?

„Ešte pred pár rokmi som mal oveľa radšej bicyklovanie ako beh, ale nejako ma to k behu predsa len pritiahlo,“ začína rozprávať sympatický lyžiar. „Behám pravidelne a dokonca mám aj svoj osobný rekord, dvadsať kilometrov som odbehol za hodinu a 49 sekúnd, čo je veľmi dobrý čas,“ opísal Adam Žampa.

Bratia si nielen zašportujú, ale aj potešia fanúšikov už túto sobotu, 28. mája počas podujatia Retro Birthday Run. Obaja zabehnú 10-kilometrovú trať v bratislavskom Ružinove. „Andreas behá podobne ako ja, budeme behať spolu a našu zostavu ešte doplní moja priateľka, ktorá takisto rada športuje.“

Nielen bratia Žampovci, ale aj ďalší športovci ako Nasťa Kuzminová či Ivan Jakeš sa tešia na svojich fanúšikov, tých najmenších nevinímajúc. „Keď som bol malý chlapec, veľmi som obdivoval našich hokejistov, Gáboríka či Lašáka a ich podpis pre mňa veľa zmanenal. A to, že mňa teraz niekto berie ako svoj idol, je príjemnou poctou,“ dopĺňa Žampa.

Na podujatí si prídu na svoje aj rodiny s tými najmenšími, program na sobotňajšom podujatí je pripravený už pre deti od troch rokov. „Športové súťaže, kreslenie na tvár či koncert Celeste Buckingham sú bonusmi tejto akcie,“ uvádza Mirka Kosorínová, jedna z organizátorov Retro Birthday Run.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mirka Kosorínová #Adam Žampa #Andreas Žampa #Ivan Jakeš #Retro Birthday Run

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...