McCartney rozpad Beatles nezvládol! Začal som piť, priznal

Britský hudobník Paul McCartney po rozpade Beatles v roku 1970 trpel depresiami a začal piť. Zvažoval dokonca, že s hudbou navždy skoncuje.

25.05.2016 00:00
Paul McCartney Foto: ,
Sir Paul McCartney - spevák a skladateľ na archívnom zábere.
debata

„Bolo ťažké rozhodnúť sa, čo robiť po Beatles,“ povedal McCartney. Utápal sa vraj v depresiách, trpel odlúčením od dlhoročných priateľov. „Začal som piť,“ dodal. „Najprv to bolo fajn, ale potom som zistil, že si to neužívam. Nepracoval som. Nakoniec som sa vrátil na začiatok a založil som skupinu Wings,“ povedal bývalý „chrobák“, ktorý v rádiu zodpovedal na otázky poslucháčov.

Kapela Beatles sa oficiálne rozpadla v roku 1970 po tom, čo vydali album Let I Be, ale nezhody v kapele naplno prepukli už v roku 1969, keď skupina ako svojho manažéra angažovala proti McCartneyho vôli Allena Kleina. Aj keď Klein pomohol skupine reštrukturalizovať jej stratovú firmu Apple, zo ziskov Beatles sa riadne „nabalil“ a pre jeho vlastnú spoločnosť získal práva na lisovanie dosiek kapely v USA, napísala BBC.

McCartneyho tiež nahnevalo Kleinovo rozhodnutie najať amerického hudobného producenta Phila Spectora, aby vykonal zmeny na nahrávkach pre Let It Be. Klein sa tiež pokúsil prinútiť spoločnosť EMI, aby odložila vydanie McCartneyho prvej sólovej nahrávky. Aby sa vymanil z Kleinova vplyvu, musel sir Paul dať ostatných členov kapely na súd. To bol posledný krok, ktorým sa pretrhlo jeho puto k Johnovi Lennonovi. „Peniaze nás rozdelili,“ komentoval to McCartney.

Po rozpade Beatles mal depresie a nevedel, či bude v hudbe pokračovať. Nakoniec sa odsťahoval do Škótska – čiastočne preto, aby sa nemusel zúčastňovať obchodných rokovaní – a začal piť. Pomohla mu vraj až jeho žena Linda, ktorá mu vnukla nápad na novú kapelu. „Boli sme ale strašní. Neboli sme dobrá skupina. Ľudia hovorili, že Linda nevie hrať na klávesy a bola to pravda. Ale John tiež nevedel hrať na gitaru, keď sme začínali.“

McCartney tiež hovoril o tom, že jeho vzťahy s Lennonom sa v roku 1980 niekoľko mesiacov pred jeho násilnou smrťou zlepšili. Obe hviezdy si vraj spolu občas telefonovali. „Hovorili sme o deťoch a pečení chleba“.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpad #Paul McCartney

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...