Ivanku Trump žalujú za topánky! Okopírovala ich skoro na chlp presne

Podnikateľské impérium najmladšej dcéry miliardára Donalda Trumpa, Ivanky Trumpovej, prekvitá. Ale tentoraz dostalo tvrdú ranu. Žalobu od známeho výrobcu luxusnej obuvi.

25.06.2016 09:00
Podnikateľka Ivanka Trump zvolila žiarivú... Foto: ,
Podnikateľka Ivanka Trump na archívnom zábere.
debata

Talianska značka Aquazurra žaluje Trumpovej spoločnosť za okopírovanie dizajnu letných sandál s názvom Wild Thing – červeného modelu zdobeného strapcami a s viazaním okolo členka. Kým talianska firma topánky predáva za 785 dolárov, Trumpovej výrobok je možné zadovážiť už za 145 dolárov.

Značka Aquazurra v žalobe uvádza, že spoločnosť, ktorá obuv vyrobila, okopírovala takmer každý detail od tvaru a formy topánky, cez zdobenie strapcami pri špičke až po strapce na šnúrkach okolo členka. Trumpovú a jej spoločnosť obviňujú z toho, že bažia po úspechu u klienta, ale bez akejkoľvek tvorivej snahy vo výrobnom procese.

Nájdete rozdiel? Sandále od Ivanky Trumpovej... Foto: archív
Nájdete rozdiel? Sandále od Ivanky Trumpovej (vľavo) a model od Aquazurra. Nájdete rozdiel? Sandále od Ivanky Trumpovej (vľavo) a model od Aquazurra.

Samozrejme, odpoveď nenechala na seba dlho čakať. Trumpovej právni zástupcovia považujú žalobu za smiešnu a upozorňujú na to, že ide o všeobecný trend, ktorý sa značka snažila nasledovať. „Tento proces je absolútne neopodstatnený a budeme sa proti nemu usilovne brániť,“ píše sa v stanovisku.

Pravdou je, že podobná obuv sa objavila v aktuálnych kolekciách aj ďalších značiek – reč je napríklad o firmách Steve Madden, Asos či Aldo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #sandále #kopírovanie #Aquazurra #Ivanka Trumpová

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...