John Newman hovorí o nádore na mozgu preto, aby pomohol druhým

Dvadsaťšesťročný interpret totiž dúfa, že jeho diagnóza pomôže zvýšiť povedomie o tomto probléme a podnieti ľudí, aby sa dali čo najskôr vyšetriť.

24.08.2016 04:00
Britský spevák John Newman. Foto: ,
Britský spevák John Newman.
debata

„Chcem, aby ľudia vedeli, že je v poriadku dať sa otestovať,“ povedal v rozhovore pre BBC Newsbeat.

Spevák zároveň priznal, že sa cíti veľmi dobre a je pod dohľadom skúsených odborníkov. „Prvý raz, keď mi diagnostikovali nádor na mozgu, to bolo naozaj zlé. Ale teraz ma monitorujú. Všetko je v poriadku,“ priblížil muzikant v zákulisí V Festivalu, na ktorom počas uplynulého víkendu vystúpil. „Máme úžasný zdravotný systém. Nie je nič horšie než zistiť sám, že máte problém. Je oveľa lepšie, keď vám niekto povie: ‘Máme to pod kontrolou, ste na tom dobre.’ A to je presne to, čo som mal,“ pochválil tím lekárov, ktorý sa o neho stará.

Správa, že má opäť nádor na mozgu, hudobníka vraj primala k tomu, aby si vážil ľudí, ktorí ho obklopujú. „Ak niekoho milujete, povedzte im, že ich milujete, dôkladne na nich hľaďte a počúvajte ich, pretože už možno nikdy nebudú mať možnosť sa s vami znova porozprávať,“ skonštatoval otvorene, pričom dodal, že si viac váži aj život ako taký a uvedomuje si, že by na tom mohol byť podstatne horšie. „Mám hudbu, rodinu a skvelých priateľov. Som na tom dobre. Sú ľudia, ktorí sú v oveľa horších situáciách,“ uviedol.

Newman vysvetlil, že mu jeho diagnóza celkovo zmenila pohľad na svet, vďaka čomu je otvorený rôznym zážitkom a skúsenostiam. Neprestal dokonca ani jazdiť na motorke. „Ak spadnete z motorky, je to len kratšia verzia procesu, ktorým si prechádzam. Tak či onak sa zobudíte na nemocničnom lôžku,“ zažartoval rodák z mesta Settle.

Muzikant dodal, že jeho momentálny zdravotný stav neovplyvní plány týkajúce sa kariéry. Ako prezradil, pracuje na štyroch alebo piatich singloch, ktoré má v pláne ponúknuť pred tým, než začne uvažovať o albume.

Interpret oznámil, že mu znova diagnostikovali nádor na mozgu začiatkom mesiaca. Spevákovi objavili tumor na mozgu už aj v roku 2012 po tom, ako začal strácať zrak. Vtedy šlo o nezhubný nádor, ktorý mu následne vyoperovali. Nový nádor však obsahuje aj rakovinové bunky a hudobník preto musí budúci rok okrem chirurgického zákroku absolvovať aj rádioterapiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ochorenie #nádor #John Newman

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....