Rok 2016 v znamení hviezdnych rozvodov! Prečo sa rozchádzajú?

Hollywoodske manželstvo má zrejme rovnakú šancu na úspech ako nebelošský herec na zisk Oscara. Dôkazom toho je aj žiadosť o rozvod Angeliny Jolieovej a Brada Pitta.

22.09.2016 00:00
Brad Pitt a jeho manželka Angelina Jolie Foto: ,
Americký herec a producent Brad Pitt a jeho manželka Angelina Jolie na archívnom zábere.
debata

Oznámenie týchto hercov, ktorí sa už pred spoločnou svadbou rozviedli, Angelina dokonca dvakrát, rozšírilo rad tohtoročných správ o rozpade slávnych manželstiev. Rok 2016 tak ašpiruje na označenie rok hollywoodskych rozvodov, píše agentúra AFP.

Manželia Angelina Jolie a Brad Pitt si vo filme...
Herečka Drew Barrymore s manželom Willom...
+3Manželský pár Gwyneth Paltrow a Chris Martin sa...

Tento rok súd napríklad definitívne ukončil po viac ako desiatich rokoch manželstvo americkej herečky Gwyneth Paltrowovej a frontmana britskej kapely Coldplay Chrisa Martina. Na rozvode sa tento rok dohodol aj herecký pár Amber Heard a Johnny Depp. Tiež Drew Barrymore, Lisa Marie Presley, Dennis Quaid a James McAvoy tento rok oznámili rozvod so svojimi partnermi.

Herečka Drew Barrymore sa rozviedla už... Foto: SITA/AP, Todd Williamson
Herečka Drew Barrymore a jej manžel Will Kopelman. Herečka Drew Barrymore sa rozviedla už tretíkrát. Na snímke s exmanželom Willom Kopelmanom.

Podľa štatistiky webu PolitiFact z roku 2012 je pravdepodobnosť, že americké manželstvo skončí rozvodom, asi 40 až 50 percent. Všeobecne nie je dôvod sa domnievať, prečo by sa slávni a bohatí mali rozvádzať častejšie. Avšak podľa právničky Kelly Frawleyovej z newyorskej advokátskej kancelárie je ovzdušie Hollywoodu k rozpadu vzťahov náchylnejšie.

„Rozpad manželstva spôsobujú štandardne starosti o peniaze, spory o výchovu detí, problém nevery,“ povedala Frawley pre AFP. V prípade celebrít je ale okrem iného ľahšie z manželstva vystúpiť. „Rovnako ako ľahšie zarábajú peniaze, ľahšie môžu zo zväzku odísť, ľahšie môžu mať aférku,“ domnieva sa Frawley.

Všetko ale v Hollywoode nie je také smutné. Napríklad Denzel a Pauletta Washingtonovci spolu žijú v manželstve už od roku 1983. Billy Crystal a Christopher Walken v tejto dekáde oslávia so svojimi partnerkami zlatú svadbu.

V predchádzajúcich rokoch oznámili rozvod z hollywoodskych celebrít napríklad Ben Affleck a Jennifer Garner, Tom Cruise a Katie Holmes, Ryan Reynolds a Scarlett Johansson či Elizabeth Hurley a Arun Nayar. „Celebrity sú pod osobitným mikroskopom, každá nuansy je znova a znova rozpitvaná a o najmenšom nedorozumení tlač informuje ako o rozchode,“ tvrdí americká expertka na manželstvo Judi Bloom. To podľa nej môže nakoniec pár rozdeliť.

Herečka Anne-Marie Duff a jej manžel James... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Herečka Anne-Marie Duff a jej manžel James McAvoy. Herečka Anne-Marie Duff a jej manžel James McAvoy sa tež rozvádzajú.

Veľký problém hollywoodskych párov je, že trávia veľa času oddelene. Niektorí sa preto snažia točiť spoločne filmy a ich manželstvo stále trvá, ako v prípade Warrena Beattyho a Annette Beningovej, ktorí sa vzali v roku 1992 po spoločnom nakrúcaní filmu Bugsy, alebo Willa Smitha a Jady Pinkettovej, ktorí sú spolu už štvrťstoročie.

Vždy to samozrejme nefunguje. Helena Bonham Carter natočila s režisérom Timom Burtonom sedem filmov a rovnako sa s ním po 13 rokoch rozviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #štatistika #Hollywood #rozchod #Angelina Jolie #Brad Pitt #rozvod #partner #pár #hviezdy #celebrity #náchylnosť

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....