Martausová pokrstila nový album. Vybrala si ľudskú Banášovú

Slovenská pesničkárka Sima Martausová pokrstila v piatok večer v bratislavskom Ateliéri Babylon svoj štvrtý album Smej sa duša moja. Novinka, ktorá vznikala približne dva mesiace, prináša 12 pesničiek – medzi nimi i duet s Richardom Müllerom.

09.10.2016 10:00
Sima Martausová Foto:
Speváčka Sima Martausová na archívnom zábere.
debata

Autorkou textov aj hudby je samotná speváčka. „Niektoré pesničky sú čisto akustické, klavírne alebo gitarové, potom sú tam pesničky aj s celou kapelou. Podľa mňa je ten album taký veselý a zároveň hĺbavý a ako do všetkých predošlých albumov, aj do tohto som vložila celé svoje srdce. Všetko, čo vo mne bolo, som dala do týchto pesničiek, tak dúfam, že ľudí poteší,“ povedala Martausová.

Za krstnú mamu albumu si Sima vybrala Adelu Banášovú. „Adelka je mi veľmi blízka tým, aký je človek, pretože ona sa na nič nehrá, je sama sebou, a to sa mi na nej veľmi páči. Keď sa s ňou rozprávam mimo to, ako vystupuje, keď sa máme možnosť stretnúť niekde v šatni, tak z nej cítim takú ľudskosť, takže si naozaj neviem predstaviť, kto by sa viac hodil pre tento album ako krstná mamina,“ priblížila rodáčka z Považskej Bystrice.

Známa moderátorka pokrstila novinku pekným slovom. „Povedali sme si, že album nebudeme ničím sypať, pôvodne som chcela makom, keďže sú na ňom vyobrazené makovice, ale potom sme si povedali, že slovom to bude krajšie. My sme vlastne to CD-čko ani tak nekrstili, ale skôr predstavovali a Adelku sme si zobrali k sebe ako takú našu patrónku a úplne nám stačí, že ten album uviedla do života pekným slovom a takou svojou dobrotou a ľudskosťou,“ poznamenala interpretka.

Piatkový krst sa uskutočnil v rámci turné, na ktoré speváčka vyrazila už 21. septembra a v rámci ktorého plánuje odohrať ešte 19 koncertov. „Na turné predstavujeme hlavne náš nový album, ale nevynechávame samozrejme ani obľúbené skladby z predošlých albumov. Veľmi si vážim, že sa o svoje piesne môžem deliť s ľuďmi, ktorí si ich prídu vypočuť na naše koncerty. Keď vidím ako sa na mňa usmievajú a ako sa tešia, tak je to tá najkrajšia odmena,“ uzavrela Martausová.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #krst #album #Adela Banášová #Sima Martausová

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...