Blond kráska po boku Vetchého: Odbiehala som za ním z materskej

Petra Hřebíčková si zahrala po boku Ondřeje Vetchého v komédii Bezva ženská na krku.

20.10.2016 00:00
Petra Hřebíčková a  Ondřej Vetchý Foto:
Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý v komédii Bezva ženská na krku.
debata

Slovenské kiná uvedú od štvrtka novú českú komédiu Bezva ženská na krku Tomáša Hoffmana. V hlavných úlohách sa v nej predstavia Ondřej Vetchý a Petra Hřebíčková. Po ich boku sa v snímke objavia aj Miroslav Táborský či slovenská herečka Kristína Svarinská, známa zo seriálov Klan (2013) či Chlapi neplačú (2013).

Hřebíčková v snímke stvárňuje na plný úväzok milujúcu manželku Elišku, vydatú za charizmatického boháča Pavla, ktorý ju však v štyridsiatke nečakane požiada o rozvod. Odvrhnutá a prácou nepoškvrnená Eliška sa teda rozhodne postaviť na nohy a začať od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke. Hyperaktívny starosta ju však nasťahuje do jedného domu so svojským dedinským hrobárom Božíčkom (Ondřej Vetchý), ktorý sa ovplyvnený neblahými skúsenosťami so ženami rozhodol, že partnerku už viac nepotrebuje.

Na Hřebíčkovú vraj tvorcovia mysleli už od začiatku. „Petra o tom ani nevedela, no ja som ten text s Tomášom upravoval špeciálne pre ňu. Ona medzičasom celkom neprofesionálne otehotnela, tak sme na ňu profesionálne počkali a ja som po prvý raz v živote zažil, že sa upravoval natáčací plán nie podľa lokácie alebo iných vecí, ale podľa toho, ako hlavná herečka kojí alebo nie. Ale my sme boli za ňu radi a starali sme sa o ňu ako v bavlnke,“ vyjadril sa scenárista snímky Jiří Vejdělek. „Keď som ju po prvý raz režíroval pri Mužoch v nádeji, tak mi vyčítali, že ako to, že som si takú herečku nechal relatívne dlho prekĺznuť a ani som o nej nevedel… Doteraz beriem ako osobné zlyhanie, že sme ju neobsadzovali od jej 16-tich rokov a Tomáš ju tiež mal dlhé roky v merku a vnímal jej potenciál, len čakal na text, ktorý by sa pre ňu hodil,“ poznamenal.

Ondřej Vetchý bol vraj tiež hneď jasnou voľbou. „Hlavné postavy v tomto filme hrajú skrátka herci, bez ktorých by to nešlo. Od začiatku sme mysleli aj na Ondřeja Vetchého, celý scenár bol upravený špeciálne preňho – on si ho síce ešte so šarmom a energiou jemu vlastnou trošku posunul, ale je to úžasný koncentrovaný chlapík, ktorý používa rôzne metódy k tomu, aby mohol podať ten výkon, ktorý podáva. Každý deň prišiel s nejakou inou vecou a človek niekedy nevie, na čom je, ale ten výsledok je potom skvelý,“ podotkol Hoffman.

Petra Hřebíčková, ktorá nakrúcanie kombinovala s materskými povinnosťami, je za príležitosť hrať v Hoffmanovej komédii veľmi vďačná. „Bola to veľmi príjemná skúsenosť, tím bol ku mne veľmi láskavý, spolupracovalo sa mi s nimi veľmi dobre. Po celý čas sa o mňa starali a mohla som si tak počas natáčania užívať aj materstvo,“ uznala 37-ročná rodáčka z Hodonína, ktorá však podľa vlastných slov pri tvorbe snímky musela zároveň viackrát prekonať samu seba. „Nezabudnem napríklad na pocit, keď som sa ako učiteľka mala postaviť pred svoju triedu… Pred tými deťmi som bola omnoho neistejšia ako pred kamerou,“ zasmiala sa.

Odvahu jej spočiatku nedodal ani jej herecký partner. „Ondřej je svojrázny človek. Prvý deň som si hovorila, že čo to je za človeka a ako to on všetko myslí, ale čím viac sme spolu pracovali a bavili sa spolu, tým to bolo príjemnejšie a príjemnejšie – takže náš príbeh je taký podobný ako Elišky a Božíčka,“ uzavrela sympatická blondínka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Vetchý #Bezva ženská na krku

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...