Shailene Woodley po zatknutí: Necítim vinu

Dvadsaťštyriročná herečka čelí obvineniam zo vstupu na cudzí pozemok a účasti na minulotýždňovom proteste proti výstavbe ropovodu v Severnej Dakote.

20.10.2016 15:00
Shailene Woodley Foto: ,
Herečka Shailene Woodley odchádza v putách v sprievode šerifa po zatknutí pri proteste Dakota Access Pipeline.
debata

Americká herečka Shailene Woodley poprela vinu v prípade obvinení, ktoré voči nej vzniesli po minulotýždňovom zatknutí na proteste proti výstavbe ropovodu v Severnej Dakote. Dvadsaťštyriročná rodáčka z Kalifornie, ktorá čelí obvineniam zo vstupu na cudzí pozemok a účasti na proteste, tak spravila prostredníctvom svojho právnika Alexandra Reicherta, keďže na stredajšie súdne pojednávanie neprišla.

Woodley zatkli v pondelok 10. októbra spoločne s ďalšími 26 ľuďmi na demonštrácii proti výstavbe ropovodu Dakota Access, pričom herečka celý protest ako aj samotné zatknutie streamovala na svojej facebookovej stránke. „Išla som späť k svojmu autu, keď ma policajti schmatli za kabát a povedali mi, že nemôžem pokračovať ďalej. Majú obrovské zbrane, obušky a sťahovacie pásky a nechcú ma nechať odísť,“ povedala vo videu s tým, že policajti si ju vybrali, pretože je známa. Po zatknutí ju previezli do väznice v neďalekom meste Mandan, odkiaľ ju po niekoľkých hodinách prepustili.

Ropovod Dakota Access bude mať dĺžku 1825 kilometrov a povedie zo Severnej Dakoty cez Južnú Dakotu a Iowu do Illinois. Proti jeho výstavbe protestujú ochrancovia životného prostredia ako aj pôvodní obyvatelia Severnej Dakoty, podľa ktorých ropovod poškodí posvätné miesta na ich území. Spomínanému protestu predchádzalo súdne odmietnutie ich žiadosti o zablokovanie výstavby, ktorá by sa mala začať koncom tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ropovod #zatknutie #Shailene Woodley

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...